NL - FR
een initiatief van

Doe anoniem je verhaal (1/3)

Volgens sommige onderzoeken zwijgt 9 op de 10 slachtoffers van verkrachting over wat hen overkomen is. Omdat het zo’n enorm trauma is. Omdat het nog altijd een torenhoog taboe is in onze samenleving die de ogen blijft sluiten voor de omvang van dit geweld.

 

Wij willen die stilte doorbreken. Voor een betere opvang, meer steun en begrip en zeker ook meer gerechtigheid voor de slachtoffers. Daarvoor hebben we jouw hulp nodig.

 

  • Je bent verkracht en je wil je verhaal kwijt?
  • Je bent verkracht maar je hebt geen aangifte gedaan bij de politie?
  • Je bent verkracht en je hebt een klacht ingediend bij de politie?
  • Je kan hier anoniem je verhaal kwijt

 

Oeps ... er heeft zich een fout voorgedaan
Ja    Nee
News
Vandaag worden er in ons land weer 100 vrouwen verkracht...
22 / 6 /2015

Ik zwijg niet meer
In België startte op 25 november 2013 een actie die zich specifiek tegen verkrachting van vrouwen richt.

Om de overheid tot actie aan te sporen roept de Vrouwenraad vrouwen op niet langer te zwijgen. Duizenden slachtoffers mogen niet in de kou blijven staan. En de daders moeten gestraft worden. 
[-]  Bent u een slachtoffer, laat dan van u horen. Dien klacht in bij de politie en doe uw verhaal anoniem via ikzwijgnietmeer.be. Want elke dag worden in ons land weer 100 vrouwen verkracht. En slechts 10 van hen dienen klacht in. 
[-]  Wilt u dit onrecht mee bestrijden, steun dan deze Belgische campagne voor een betere opvang, een goede begeleiding en meer respect voor de rechten van slachtoffers van verkrachting.
Teken de petitie

The Gap Is Mine!