NL - FR
een initiatief van

Je verhaal

Heel kort, ik was zelf maar 7 toen ik mama verloor. Familie droeg elk om beurt zorg voor mij, de ene deed al wat meer zijn best dan de andere... meer dan 40 jaar later droom ik er nog soms van. Hij hielp in de kerk, hij ging rond met de schaal om geld op te halen. Dikwijls heb ik het volgende scenario gezien ' langs mij passeren met een schaal vol geld en hem dan pootje lap zetten...' Had mij zo voorgenomen om het ooit te doen, jammergenoeg is het er nooit van gekomen. Nu is hij en zijn vrouw ondertussen overleden. Ik was de afwezige op de begrafenis van beide, Ik heb mijn verhaal toen voor het eerst gedaan aan mijn doopmeter. Zij vertelde mij toen dat ik niet het enige slachtoffer was...

Terug naar overzicht
News
Vandaag worden er in ons land weer 100 vrouwen verkracht...
22 / 6 /2015

Ik zwijg niet meer
In België startte op 25 november 2013 een actie die zich specifiek tegen verkrachting van vrouwen richt.

Om de overheid tot actie aan te sporen roept de Vrouwenraad vrouwen op niet langer te zwijgen. Duizenden slachtoffers mogen niet in de kou blijven staan. En de daders moeten gestraft worden. 
[-]  Bent u een slachtoffer, laat dan van u horen. Dien klacht in bij de politie en doe uw verhaal anoniem via ikzwijgnietmeer.be. Want elke dag worden in ons land weer 100 vrouwen verkracht. En slechts 10 van hen dienen klacht in. 
[-]  Wilt u dit onrecht mee bestrijden, steun dan deze Belgische campagne voor een betere opvang, een goede begeleiding en meer respect voor de rechten van slachtoffers van verkrachting.
Teken de petitie

The Gap Is Mine!