NL - FR
een initiatief van

Je verhaal

Vandaag werd mijn zaak geseponeerd. Ik kreeg na 6 lange en verschrikkelijke maanden wachten een doodsimpele brief van 4 regeltjes in mijn bus. Mijnheer/mevrouw,... uw zaak wordt geseponeerd zonder gevolg omwille van te weinig bewijs materiaal. Ik werd woedend! Ik liet me meteen testen, er werd sperma gevonden, de dader was bekend en ik had wonden. Hoe in godsnaam is dit nog mogelijk in 2018. Hij loopt nu gewoon lekker verder te leven, alsof er niets gebeurd is. En wij slachtoffers zullen alle wonden wel alleen dragen. Ongelooflijk, ik heb er geen woorden voor... tips voor wat ik kan doen zijn echt welkom op dit moment.

Terug naar overzicht
News
Vandaag worden er in ons land weer 100 vrouwen verkracht...
22 / 6 /2015

Ik zwijg niet meer
In België startte op 25 november 2013 een actie die zich specifiek tegen verkrachting van vrouwen richt.

Om de overheid tot actie aan te sporen roept de Vrouwenraad vrouwen op niet langer te zwijgen. Duizenden slachtoffers mogen niet in de kou blijven staan. En de daders moeten gestraft worden. 
[-]  Bent u een slachtoffer, laat dan van u horen. Dien klacht in bij de politie en doe uw verhaal anoniem via ikzwijgnietmeer.be. Want elke dag worden in ons land weer 100 vrouwen verkracht. En slechts 10 van hen dienen klacht in. 
[-]  Wilt u dit onrecht mee bestrijden, steun dan deze Belgische campagne voor een betere opvang, een goede begeleiding en meer respect voor de rechten van slachtoffers van verkrachting.
Teken de petitie

The Gap Is Mine!