NL - FR
een initiatief van

Je verhaal

Ik ben geduren jaren als kind sexueel misbruikt en zowel psychieshe als lichamelijk mishandeld door mijn stiefvader samen met mijn zus. We hebben samen als kind voor het eerst over gesproken in school daar kwam mijn moeder ons smeken van te zeggen dat het leugens was omdat ze zogezegd zwanger was en dat haar man in de gevangenis zou belanden en wij allemaal in armoed ging leven. En niets meer ging hebben. We hebben dat dan besloten om te zeggen dat een leugens was. Maar de sexueel misbruik ging ook verder door ons moeder stuurd ons naar zijn slaapkamer met koffie en of krant en dan deed hij dat weer.. Aan mijn 16j was ik eindelijk vrij in een tehuis we hebben alles verteld aan de directrice en op haar aanrading hebben we opnieuw klacht ingediend maar daar liep het mis werd niet geloofd van de BOB in Oostende alles wat ik zei had ik zogezegd besproken met mijn zus ik moest alle details vertellen en hij zei dat geen bewijs was. De 2de verhoor was samen met mijn stiefvader ik was zo bang dat ik niets kon zeggen heb dan niets meer vernomen en ze hebben gewoon de klacht geseponeerd mijn zus moest naar een psy gaan samen met hem . Ik niets...

Terug naar overzicht
News
Vandaag worden er in ons land weer 100 vrouwen verkracht...
22 / 6 /2015

Ik zwijg niet meer
In België startte op 25 november 2013 een actie die zich specifiek tegen verkrachting van vrouwen richt.

Om de overheid tot actie aan te sporen roept de Vrouwenraad vrouwen op niet langer te zwijgen. Duizenden slachtoffers mogen niet in de kou blijven staan. En de daders moeten gestraft worden. 
[-]  Bent u een slachtoffer, laat dan van u horen. Dien klacht in bij de politie en doe uw verhaal anoniem via ikzwijgnietmeer.be. Want elke dag worden in ons land weer 100 vrouwen verkracht. En slechts 10 van hen dienen klacht in. 
[-]  Wilt u dit onrecht mee bestrijden, steun dan deze Belgische campagne voor een betere opvang, een goede begeleiding en meer respect voor de rechten van slachtoffers van verkrachting.
Teken de petitie

The Gap Is Mine!