NL - FR
een initiatief van

Je verhaal

ik was 21 toen mijn toenmalige vriend mij verkrachte, ik had nog nooit seksueel contact gehad met een jongen.
we waren nog niet zo lang samen toen hij het vroeg en omdat ik graag nog wat wou wachten. Vertelde ik dat ik vond dat hij te snel ging. Maar hij nam geen nee voor zijn antwoord en legde mij gewoon op zijn bed en deed gewoon waar hij zin inhad, ondanks mijn herhaalde negatieve antwoord. Toen hij klaar was is hij naar beneden gegaan. ik ben na een tijdje naar beneden gegaan waar hij een handdoek naar mijn hoofd gooide en zei op een heel brute manier: hier een cadeau, stap in de auto ik breng u naar huis. ik was zo in schok dat ik dit gedaan heb. heel de rit is in stilte verlopen totdat ik thuis was, waar hi mij zonder boe of bah uit de auto heeft gezet. ik heb toen geen aangifte gedaan omdat het toch mijn woord tegen zijn woord zou zijn. ik heb dit ook tegen niemand anders verteld, waardoor dit heel mijn leven heeft bepaald. onlangs ben ik hier toch mee naar buiten gekomen maar het heeft nog steeds een invloed op mijn leven omdat ik het zolang verdrongen had.

Terug naar overzicht
News
Vandaag worden er in ons land weer 100 vrouwen verkracht...
22 / 6 /2015

Ik zwijg niet meer
In België startte op 25 november 2013 een actie die zich specifiek tegen verkrachting van vrouwen richt.

Om de overheid tot actie aan te sporen roept de Vrouwenraad vrouwen op niet langer te zwijgen. Duizenden slachtoffers mogen niet in de kou blijven staan. En de daders moeten gestraft worden. 
[-]  Bent u een slachtoffer, laat dan van u horen. Dien klacht in bij de politie en doe uw verhaal anoniem via ikzwijgnietmeer.be. Want elke dag worden in ons land weer 100 vrouwen verkracht. En slechts 10 van hen dienen klacht in. 
[-]  Wilt u dit onrecht mee bestrijden, steun dan deze Belgische campagne voor een betere opvang, een goede begeleiding en meer respect voor de rechten van slachtoffers van verkrachting.
Teken de petitie

The Gap Is Mine!