NL - FR
een initiatief van

Je verhaal

Een neef verkrachtte me toen ik 14 was. Wekenlang paaide hij me en vertroetelde hij me tot ik hem als mijn beste vriend beschouwde. Toen hij een gezellige filmavond voorstelde op het moment dat mijn ouders en kleine broers op familiebezoek gingen was ik blij. hij was nog niet helemaal binnen en zijn handen zaten overal. Hij dwong me op de grond en verkrachtte me daar. Nadien deed hij me het bloed uit mijn kleren wassen en verbood hij me tegen iemand iets te zeggen. Ik had het immers zelf gewild, dat was toch duidelijk?
Toen ik enkele weken later alles vertelde aan mijn moeder geloofde ze me niet. Ze bleef mijn neef uitnodigen en bekeek hem nog steeds met dezelfde ogen. Tot de dag van vandaag.

Terug naar overzicht
News
Vandaag worden er in ons land weer 100 vrouwen verkracht...
22 / 6 /2015

Ik zwijg niet meer
In België startte op 25 november 2013 een actie die zich specifiek tegen verkrachting van vrouwen richt.

Om de overheid tot actie aan te sporen roept de Vrouwenraad vrouwen op niet langer te zwijgen. Duizenden slachtoffers mogen niet in de kou blijven staan. En de daders moeten gestraft worden. 
[-]  Bent u een slachtoffer, laat dan van u horen. Dien klacht in bij de politie en doe uw verhaal anoniem via ikzwijgnietmeer.be. Want elke dag worden in ons land weer 100 vrouwen verkracht. En slechts 10 van hen dienen klacht in. 
[-]  Wilt u dit onrecht mee bestrijden, steun dan deze Belgische campagne voor een betere opvang, een goede begeleiding en meer respect voor de rechten van slachtoffers van verkrachting.
Teken de petitie

The Gap Is Mine!