NL - FR
een initiatief van

Je verhaal

k was 16 jaar (ik ben nu 23) en ging naar het verjaardagsfeestje van mijn ex bij hem thuis. Er werd daar veel drank gebruikt en ook ik had al heel veel op en was dus dronken. Op een gegeven moment vroeg mijn ex of ik mee naar zijn kamer wou komen om te praten want dat konden wij zo goed. Op zijn kamer schonk hij mij een vol glas tequila in en was mij aan het plagen dat ik het niet zou opdrinken. Om te tonen dat ik dat wel kon en ook omdat ik al dronken was dronk ik het in 1 keer leeg. Wat er daarna gebeurde weet ik niet meer. Een vriendin van mij is binnengekomen en wou mij wegtrekken uit de kamer maar werd tegengehouden door zijn vrienden die het blijkbaar grappig vonden. Volgens haar bewoog ik maar amper. De volgende dag werd ik naakt in zijn kamer wakker en merkte ik dat ik sex had gehad.

Ik ben de volgende dag naar de politie gegaan onder druk van mijn ouders want zelf wou ik niet. Ik ben heel lang ondervraagd geweest, het voelde aan als meerdere uren maar ik weet niet hoe lang het echt heeft geduurd. Ik kreeg vragen zoals: "Heb je duidelijk gemaakt dat je het niet wou?", "was het niet gewoon een zatte flirt?" Op een gegeven moment vroegen ze "wil je hem ooit nog zien" en ik heb daarop geantwoord "nooit, dat weet ik niet". Achteraf was dat natuurlijk een stom antwoord want uiteraard wou ik hem nooit meer zien, ik ben tot op de dag van vandaag nog steeds bang hem tegen te komen, maar op dat moment was het nog niet doorgedrongen en zag ik hem nog als die vriend.

Ik heb later via mijn mama gehoord dat de politie de zaak heeft geseponeerd wegens te weinig bewijs.

Terug naar overzicht
News
Vandaag worden er in ons land weer 100 vrouwen verkracht...
22 / 6 /2015

Ik zwijg niet meer
In België startte op 25 november 2013 een actie die zich specifiek tegen verkrachting van vrouwen richt.

Om de overheid tot actie aan te sporen roept de Vrouwenraad vrouwen op niet langer te zwijgen. Duizenden slachtoffers mogen niet in de kou blijven staan. En de daders moeten gestraft worden. 
[-]  Bent u een slachtoffer, laat dan van u horen. Dien klacht in bij de politie en doe uw verhaal anoniem via ikzwijgnietmeer.be. Want elke dag worden in ons land weer 100 vrouwen verkracht. En slechts 10 van hen dienen klacht in. 
[-]  Wilt u dit onrecht mee bestrijden, steun dan deze Belgische campagne voor een betere opvang, een goede begeleiding en meer respect voor de rechten van slachtoffers van verkrachting.
Teken de petitie

The Gap Is Mine!