NL - FR
een initiatief van

Je verhaal

Het is ongever 3 jaar geleden. Ik werd verkracht door mijn partner, op een gewone dag.

We woonde niet zamen, maar zagen mekaar vaak. We hadden een okay relatie, maar ook af en toe ruzie. We zijn gewone mensen, geen drugs, geen alcohol.

We waren op vakantie met zijn 2 jonge kinderen. Hun sliepen in een kamer ernaast. We gingen gewoon naar bed, rond 12 uur in de avond. Een normale dag. Maar geen normale nacht.

Hij heeft zich met dwang in mijn kont geduwd, ik zei, "ik wil dat niet", hij deed het toch. Hij hield me vast, een sterke vent, dus ik kon niet los. En ik dacht, als ik me los probeer te twisten, dan gaat het helemaal mis. Ik schreeuwde van de pijn, ik riep ook van "stop ermee", "Stop, het doet pijn". Toch bleef hij doorgaan in mijn kont. Ik vond het lang duren. Hij klaar gekomen, einde.

Daarna vroeg ik hem, waarom deed je dat, en hij antwoorde, dat hij even lekker gemeen was geweest. Dus hij was gewoon bewust van wat hij gedaan had. Ik bleef angstig, ging naar de toilet. Bloed uit mijn kont. Ik ging weer naar bed. Hij deed alsof er niks gebeurd was, geen excuus aanbieden, geen medegevoel tonen.

Ik wist niet wat ik moest doen, ik kon niet zomaar weg daar, want ik kende de weg niet. We waren er naar toe gekomen met zijn auto. Ik kende niemand daar. Maar ik had ook niet het gevoel, dat ik zomaar weg kon lopen, want hij was mijn vriend, mijn partner. Ik was geschokeerd. Ik ben gewoon gaan slapen. De volgende dag ging het leven weer verder.

Hij heeft later nooit zijn excuus aangeboden. We hebben het er niet meer over gehad. Ik ben daarna nog 1½ jaar in de relatie gebleven. Vandaag ben ik blij dat ik geen kontakt meer heb met hem. Pas toen het uit was, durfde ik het door te vertellen, aan enkelen vriendinnen. Ik heb me geschaamd. Ik schaam me nog steeds. Maar je moet je niet schamen omdat iemand anders je kwaad heb gedaan.

Terug naar overzicht
News
Vandaag worden er in ons land weer 100 vrouwen verkracht...
22 / 6 /2015

Ik zwijg niet meer
In België startte op 25 november 2013 een actie die zich specifiek tegen verkrachting van vrouwen richt.

Om de overheid tot actie aan te sporen roept de Vrouwenraad vrouwen op niet langer te zwijgen. Duizenden slachtoffers mogen niet in de kou blijven staan. En de daders moeten gestraft worden. 
[-]  Bent u een slachtoffer, laat dan van u horen. Dien klacht in bij de politie en doe uw verhaal anoniem via ikzwijgnietmeer.be. Want elke dag worden in ons land weer 100 vrouwen verkracht. En slechts 10 van hen dienen klacht in. 
[-]  Wilt u dit onrecht mee bestrijden, steun dan deze Belgische campagne voor een betere opvang, een goede begeleiding en meer respect voor de rechten van slachtoffers van verkrachting.
Teken de petitie

The Gap Is Mine!