NL - FR
een initiatief van

Je verhaal

Ik ben verkracht onder bedwelming (HGB) door mijn ex-geliefde maar werd wakker van de pijn en van mijn eigen getier.Hij maakte mij daar kapot van binnen maar ik zal hier niet in detail treden. Hij heeft mij gestalkt erna en heel wat angstberichten gestuurd. Ik durfde de deur niet meer uit. Het heeft me 10 jaar gekost om er over te geraken en nog blijft het parten spelen bij tijds. Niemand geloofde mij en heel snel zweeg ik maar, dat was wat hij ook beoogde. Nu kan ik erover praten, krijg ik het uit mijn mond en heb ik weer vertrouwen gevonden in de mannen. Ik ben jaren depressief geweest, had enorme angstaanvallen en herbelevingen waardoor ik niet sliep.Mijn seksleven was een ramp. Ik ging in therapie maar ook dat was een miskleun. Ik ben er wel heel veel sterker uit gekomen en dit beschouw ik als vruchtbaar.Ik wens het niemand toe en vooral hoe de gemeenschap rondom reageert is vreselijk. Ik kan maar een paar mensen op mijn hand tellen die effectief luisterden naar mijn verhaal en daar ligt nochtans heel wat heling in. Jammer genoeg is het nog steeds een taboe. Ik moedig dit hier dan ook heel erg aan. Het was de hel.

Terug naar overzicht
News
Vandaag worden er in ons land weer 100 vrouwen verkracht...
22 / 6 /2015

Ik zwijg niet meer
In België startte op 25 november 2013 een actie die zich specifiek tegen verkrachting van vrouwen richt.

Om de overheid tot actie aan te sporen roept de Vrouwenraad vrouwen op niet langer te zwijgen. Duizenden slachtoffers mogen niet in de kou blijven staan. En de daders moeten gestraft worden. 
[-]  Bent u een slachtoffer, laat dan van u horen. Dien klacht in bij de politie en doe uw verhaal anoniem via ikzwijgnietmeer.be. Want elke dag worden in ons land weer 100 vrouwen verkracht. En slechts 10 van hen dienen klacht in. 
[-]  Wilt u dit onrecht mee bestrijden, steun dan deze Belgische campagne voor een betere opvang, een goede begeleiding en meer respect voor de rechten van slachtoffers van verkrachting.
Teken de petitie

The Gap Is Mine!