NL - FR
een initiatief van

Je verhaal

'Hij' is mijn broer. Ik weet niet hoe vaak 'het' gebeurd is. Die 'het' is wellicht alles wat je kan bedenken behalve vaginale penetratie met de penis... Als ik moest zwijgen propte hij een vuil onderbroek in mijn mond waarop hij geplast had. Ach... het doet er niet toe wat er allemaal gebeurd is en hoe vaak. Eén keer was al genoeg geweest.
Klacht indienen heeft in dit land geen zin. De schaamte wordt alleen maar groter als je leest op welke manier de politie ondervraagt en hoe weinig er bestraft wordt. Een klacht indienen die dan geseponeerd wordt, is als opnieuw verkracht worden want dan zou 'hij' nog meer het gevoel hebben ongenaakbaar te zijn. Ondertussen zijn de feiten al lang verjaart. Het is wat het is. Ze zeggen dat je je verleden moet laten rusten, maar sommige stukjes rusten nooit.
Therapie helpt maar het blijft een lange weg om af te leggen. Een geschokt basisvertrouwen, angst, herbeleven, nachtmerries... been there, done that... En het blijft duren.

Terug naar overzicht
News
Vandaag worden er in ons land weer 100 vrouwen verkracht...
22 / 6 /2015

Ik zwijg niet meer
In België startte op 25 november 2013 een actie die zich specifiek tegen verkrachting van vrouwen richt.

Om de overheid tot actie aan te sporen roept de Vrouwenraad vrouwen op niet langer te zwijgen. Duizenden slachtoffers mogen niet in de kou blijven staan. En de daders moeten gestraft worden. 
[-]  Bent u een slachtoffer, laat dan van u horen. Dien klacht in bij de politie en doe uw verhaal anoniem via ikzwijgnietmeer.be. Want elke dag worden in ons land weer 100 vrouwen verkracht. En slechts 10 van hen dienen klacht in. 
[-]  Wilt u dit onrecht mee bestrijden, steun dan deze Belgische campagne voor een betere opvang, een goede begeleiding en meer respect voor de rechten van slachtoffers van verkrachting.
Teken de petitie

The Gap Is Mine!