NL - FR
een initiatief van

Je verhaal

Ik was 10 jaar, mijn achterneef kwam vaak bij ons zwemmen in de zomer. Hij woonde bij ons in de straat. Het was in juli, hij kwam zwemmen en mijn ouders waren binnen in ons huis. Hij en ik zaten achter in de tuin bij het zwembad en de trampoline, ik had mijn lievelingsbikini aan toen! Mijn roze met visjes erop... Ik wou schreeuwen toen hij binnen in me kwam! Maar ik kon niet. Ik verstijfde. Van kop tot teen! Ik heb het jarenlang tegen niemand gezegd. En toen ik uiteindelijk de moed had om iets te zeggen minimaliseerde ik het allemaal. In stappen heb ik alles kunnen vertellen tegen mijn ouders. Ze waren razend toen ze het hoorden. Ze wouden naar de politie, maar ik wou het niet, hij was familie, familie is heilig voor me! Ik heb wel met psychologen gepraat maar voor mij helpt dat niets! Ik schaam me en voel me nog steeds vuil. Nu 7 jaar later moet ik nog steeds Wenen als ik hem zie. Als ik langs zijn huis kom. En dat gebeurt vaak

Terug naar overzicht
News
Vandaag worden er in ons land weer 100 vrouwen verkracht...
22 / 6 /2015

Ik zwijg niet meer
In België startte op 25 november 2013 een actie die zich specifiek tegen verkrachting van vrouwen richt.

Om de overheid tot actie aan te sporen roept de Vrouwenraad vrouwen op niet langer te zwijgen. Duizenden slachtoffers mogen niet in de kou blijven staan. En de daders moeten gestraft worden. 
[-]  Bent u een slachtoffer, laat dan van u horen. Dien klacht in bij de politie en doe uw verhaal anoniem via ikzwijgnietmeer.be. Want elke dag worden in ons land weer 100 vrouwen verkracht. En slechts 10 van hen dienen klacht in. 
[-]  Wilt u dit onrecht mee bestrijden, steun dan deze Belgische campagne voor een betere opvang, een goede begeleiding en meer respect voor de rechten van slachtoffers van verkrachting.
Teken de petitie

The Gap Is Mine!