NL - FR
een initiatief van

Je verhaal

Een jong meisje vertelde me een tijd geleden dat ze verkracht was. Een meisje dat zich nu zo vies, schuldig en angstig voelt, dat het gewoon pijn doet om eraan te denken dat iemand een ander zo kan misbruiken. Ze was in de val gelokt door iemand die ze vertrouwde en die heeft schaamteloos misbruik van haar gemaakt. Ze durft het aan niemand anders te vertellen, wat jammer is want ik denk dat het misbruik nog steeds doorgaat. Maar aangezien ze geen steun heeft van haar familie, ligt het des te moeilijker om erover te praten. Ze voelt het aan alsof het haar eigen schuld is, hoewel dat helemaal zo niet is. De dader heeft op een vreselijke manier misbruik gemaakt van haar moeilijke situatie en maakt haar ook duidelijk dat niemand haar toch zal geloven en dat haar eigen schuld is.
Ik hoop dat er ooit een moment komt dat ik haar kan overtuigen om toch hulp te zoeken, maar haar vertrouwen beschamen, kan ik niet. Ze is al genoeg verraden en ik zou de situatie alleen maar erger maken door dit te vertellen.
Ik hoop dat deze website haar kan helpen om een volgende stap te zetten en om te beseffen dat ze niet alleen is in deze ellende.

Terug naar overzicht
News
Vandaag worden er in ons land weer 100 vrouwen verkracht...
22 / 6 /2015

Ik zwijg niet meer
In België startte op 25 november 2013 een actie die zich specifiek tegen verkrachting van vrouwen richt.

Om de overheid tot actie aan te sporen roept de Vrouwenraad vrouwen op niet langer te zwijgen. Duizenden slachtoffers mogen niet in de kou blijven staan. En de daders moeten gestraft worden. 
[-]  Bent u een slachtoffer, laat dan van u horen. Dien klacht in bij de politie en doe uw verhaal anoniem via ikzwijgnietmeer.be. Want elke dag worden in ons land weer 100 vrouwen verkracht. En slechts 10 van hen dienen klacht in. 
[-]  Wilt u dit onrecht mee bestrijden, steun dan deze Belgische campagne voor een betere opvang, een goede begeleiding en meer respect voor de rechten van slachtoffers van verkrachting.
Teken de petitie

The Gap Is Mine!