NL - FR
een initiatief van

Je verhaal

Zolang ik me kan herinneren heeft mijn broer seksuele spelletjes met me gespeeld. Op reis, in mijn kamer, in zijn kamer,... Ik dacht dat het normaal was maar vond het niet fijn. Ik schreef erover in mijn dagboek, mijn ouders lazen het en hebben me verplicht dat te verbranden. Ik moest vertellen wat er gebeurd was, natuurlijk zweeg ik. Hij had me altijd gezegd dat ik buiten gegooid zou worden als ik het vertelde.
Je bent 12, dan weet je niet altijd wat juist of niet juist is.
Er is nooit meer over gesproken. Ik probeerde het via een therapeut te verwerken. Nam met de broer contact op, hij bracht mijn ouders op de hoogte en zij verweten mij alles.
Ik zou zijn leven stuk maken en wat zouden de mensen niet denken.
Het is niet eenvoudig, nog steeds niet. Een depressie en eetstoornis later kan ik zeggen dat het een wonde met een dun korstje is geworden.Maar geef één klein duwtje aan die wonde en de hele boel ontsteekt. Ik blijf met mijn familie in contact, het blijven mijn ouders. Maar mijn hart, dat geef ik hen allang niet meer.

Terug naar overzicht
News
Vandaag worden er in ons land weer 100 vrouwen verkracht...
22 / 6 /2015

Ik zwijg niet meer
In België startte op 25 november 2013 een actie die zich specifiek tegen verkrachting van vrouwen richt.

Om de overheid tot actie aan te sporen roept de Vrouwenraad vrouwen op niet langer te zwijgen. Duizenden slachtoffers mogen niet in de kou blijven staan. En de daders moeten gestraft worden. 
[-]  Bent u een slachtoffer, laat dan van u horen. Dien klacht in bij de politie en doe uw verhaal anoniem via ikzwijgnietmeer.be. Want elke dag worden in ons land weer 100 vrouwen verkracht. En slechts 10 van hen dienen klacht in. 
[-]  Wilt u dit onrecht mee bestrijden, steun dan deze Belgische campagne voor een betere opvang, een goede begeleiding en meer respect voor de rechten van slachtoffers van verkrachting.
Teken de petitie

The Gap Is Mine!