NL - FR
een initiatief van

Je verhaal

Een aantal jaar geleden had ik op vakantie een leuke Belgische jongen leren kennen in het hotel. We hebben de eerste dagen veel plezier gemaakt. Na een avondje stappen waren we goed aan de praat geraakt en op die manier lokte hij me mee naar zijn hotelkamer. Ik dacht dat we gewoon onze conversatie zouden verderzetten maar hij drukte me op bed en had seks met me. Ik huilde en wilde me verzetten, maar dat lukte niet. Ik kon alleen 'ondergaan'. De onmacht en de pijn die ik toen voelde, komen ook nu nog regelmatig terug. En het feit niet geloofd te worden, of erger nog - zelf beschuldigd te worden van uitlokking - blijven me altijd achtervolgen.

Terug naar overzicht
News
Vandaag worden er in ons land weer 100 vrouwen verkracht...
22 / 6 /2015

Ik zwijg niet meer
In België startte op 25 november 2013 een actie die zich specifiek tegen verkrachting van vrouwen richt.

Om de overheid tot actie aan te sporen roept de Vrouwenraad vrouwen op niet langer te zwijgen. Duizenden slachtoffers mogen niet in de kou blijven staan. En de daders moeten gestraft worden. 
[-]  Bent u een slachtoffer, laat dan van u horen. Dien klacht in bij de politie en doe uw verhaal anoniem via ikzwijgnietmeer.be. Want elke dag worden in ons land weer 100 vrouwen verkracht. En slechts 10 van hen dienen klacht in. 
[-]  Wilt u dit onrecht mee bestrijden, steun dan deze Belgische campagne voor een betere opvang, een goede begeleiding en meer respect voor de rechten van slachtoffers van verkrachting.
Teken de petitie

The Gap Is Mine!