NL - FR
een initiatief van

Je verhaal

Gedurende enkele jaren voor 1984 werd ik herhaaldelijk verkracht door mijn echtgenoot. Ik besefte toen niet dat het verkrachting was en deed aangifte voor slagen en verwondingen.
Ik werkte samen met hem in een katholieke school en werd door de directie niet geloofd. Erger nog, men trok partij voor mijn echtgenoot.
Ik werd door de rechtbank in het ongelijk gesteld omdat ik de woning verlaten had. Volgens mij speelden onze advocaten onder een hoedje. Het werd een vechtscheiding. De kinderen werden door mijn ex gedurende 10 jaar van mij weg gehouden. Ik wilde hen niet nog meer pijn doen en heb hen bij hun vader gelaten.
Nu is alles gelukkig in orde met mijn kinderen!
Het is goed dat men eindelijk slachtoffers de kans geeft om uit hun benarde situatie te geraken!

Terug naar overzicht
News
Vandaag worden er in ons land weer 100 vrouwen verkracht...
22 / 6 /2015

Ik zwijg niet meer
In België startte op 25 november 2013 een actie die zich specifiek tegen verkrachting van vrouwen richt.

Om de overheid tot actie aan te sporen roept de Vrouwenraad vrouwen op niet langer te zwijgen. Duizenden slachtoffers mogen niet in de kou blijven staan. En de daders moeten gestraft worden. 
[-]  Bent u een slachtoffer, laat dan van u horen. Dien klacht in bij de politie en doe uw verhaal anoniem via ikzwijgnietmeer.be. Want elke dag worden in ons land weer 100 vrouwen verkracht. En slechts 10 van hen dienen klacht in. 
[-]  Wilt u dit onrecht mee bestrijden, steun dan deze Belgische campagne voor een betere opvang, een goede begeleiding en meer respect voor de rechten van slachtoffers van verkrachting.
Teken de petitie

The Gap Is Mine!