NL - FR
een initiatief van

Je verhaal

Dit is een moeilijke stap geweest voor me, maar zoals de site heet: IK ZWIJG NIET MEER!! wil ik het ook vertellen.

Ik was geloof ik 7 en mijn ouders gingen een avondje uit. Ze vroegen mijn opa om op mij en mijn broertje van 5 op te passen. Hij reageerde enthousiast en kwam die avond. Ik weet nog dat het toen het junior Eurovisiesongfestival op tv was. Ik en mijn broertje wilden natuurlijk kijken en mijn opa ging mee in de zetel zitten. Hij stak zijn hand in mijn pyjama broek en betastte mijn vagina. Ik weet nog dat ik me onwennig voelde hierbij en ik ging naast mijn broertje gaan zitten. Ik dacht er toen niet bij na dat hij mijn broertje ook kon gaan betasten, ik wilde gwn dat hij van me afbleef. Toen we naar boven moesten zei mijn opa tegen me dat ik terug moest komen als mijn broertje sliep. Dat deed ik. Gewillig wachtte ik tot mijn broertje sliep en dan ging ik de trap af, naar de living. Ik moest bij hem komen liggen en hij betastte mijn lichaam.

Hij heeft me nooit fysiek misbruikt maar me wel aangerand. Ik heb het meteen de volgende dag aan mijn mama verteld omdat ik het raar vond. Zij snapte meteen wat er aan de hand was en verbrak al het contact. Ik heb hem nooit meer gezien. Hij is overleden en kan me niks meer doen. Daarom heb ik de moed bijeen geschraapt om het hier te vertellen. En naar andere meisjes of vrouwen toe:

vertel het! zwijg niet meer!

Terug naar overzicht
News
Vandaag worden er in ons land weer 100 vrouwen verkracht...
22 / 6 /2015

Ik zwijg niet meer
In België startte op 25 november 2013 een actie die zich specifiek tegen verkrachting van vrouwen richt.

Om de overheid tot actie aan te sporen roept de Vrouwenraad vrouwen op niet langer te zwijgen. Duizenden slachtoffers mogen niet in de kou blijven staan. En de daders moeten gestraft worden. 
[-]  Bent u een slachtoffer, laat dan van u horen. Dien klacht in bij de politie en doe uw verhaal anoniem via ikzwijgnietmeer.be. Want elke dag worden in ons land weer 100 vrouwen verkracht. En slechts 10 van hen dienen klacht in. 
[-]  Wilt u dit onrecht mee bestrijden, steun dan deze Belgische campagne voor een betere opvang, een goede begeleiding en meer respect voor de rechten van slachtoffers van verkrachting.
Teken de petitie

The Gap Is Mine!