NL - FR
een initiatief van

Je verhaal

Hij sprak me aan op straat. Hij was een vreemde voor me, die me spontaan en open leek. Het was zaterdag avond en we waren allebei alleen op stap. Hij vroeg me hem te vergezellen, samen iets te gaan drinken en dansen. Wel in een andere gemeente, maar hij liet geld zien en zou de taxi betalen, ook die voor mij naar huis achteraf. Ik twijfelde nog maar zijn spontaniteit heeft me overhaalt. Ik stapte mee in de taxi, en we waren op pad. De taxi stopte aan een nachtwinkel, en hij haalde daar een fles wijn, waarop ik zei die hebben we toch niet nodig. Maar hij wilde aan de overkant van t straat binnen om zich te douchen en zuivere kleren aan te trekken voor we gingen. Ik zei dat ik wel buiten zou wachten maar hij stond er op dat ik binnen iets dronk terwijl hij douchte, hij zei nog, ik doe je niets hoor. Eens binnen heb ik hem mijn drankje niet zien inschenken. Ik voelde me slap worden en volgzaam, gewillig. Al mijn protest verdween als sneeuw voor de zon. Ik moest op bed gaan liggen, en toen heeft hij me genomen. Mijn armen wogen loodzwaar, en ik kan me sommige stukken niet herinneren. Wel weet ik dat hij erna een wit poeder opsnoof, en dat er veel geld op tafel lag. Nadat hij gesnoven had nam hij me een tweede keer. Er kwam geen geweld bij te pas want ik was gewoon verdoofd. Eens op straat besefte ik amper wat er gebeurd was, dat was pas de dag nadien. Nu heb ik een schuldgevoel omdat ik vrijwillig ben mee gegaan en bij hem ben binnen gegaan, ik durf mijn verhaal bijna aan niemand kwijt.

Terug naar overzicht
News
Vandaag worden er in ons land weer 100 vrouwen verkracht...
22 / 6 /2015

Ik zwijg niet meer
In België startte op 25 november 2013 een actie die zich specifiek tegen verkrachting van vrouwen richt.

Om de overheid tot actie aan te sporen roept de Vrouwenraad vrouwen op niet langer te zwijgen. Duizenden slachtoffers mogen niet in de kou blijven staan. En de daders moeten gestraft worden. 
[-]  Bent u een slachtoffer, laat dan van u horen. Dien klacht in bij de politie en doe uw verhaal anoniem via ikzwijgnietmeer.be. Want elke dag worden in ons land weer 100 vrouwen verkracht. En slechts 10 van hen dienen klacht in. 
[-]  Wilt u dit onrecht mee bestrijden, steun dan deze Belgische campagne voor een betere opvang, een goede begeleiding en meer respect voor de rechten van slachtoffers van verkrachting.
Teken de petitie

The Gap Is Mine!