NL - FR
een initiatief van

Je verhaal

In onze familie was er een nonkel pater die bij speciale gelegenheden (verjaardagen, Kerstmis, Pasen, ...) langskwam bij ons thuis. Iedere keer had hij wel een geschenkje bij voor mij. Ik was zijn kleine kapoen. Zijn beste vriend. Ik was een grote jongen van 6 jaar. Maar deze geschenkjes kreeg ik niet zomaar. Hier moest ik wel wat voor doen. Wat ik deed was mij niet duidelijk maar het voelde niet goed. Temeer omdat nonkel zei dat het ons geheimpje was en dat ik het niemand mocht vertellen. Dit heeft meerdere jaren geduurd. Toen ik begon te puberen kwam ik tegen nonkel pater in opstand. Ondertussen besefte ik ook wel wat alle handelingen die hij van mij verlangde voor zijn bevrediging waren zoals daar zijn: masturberen, oraal bevredigen. Rond mijn 14e jaar heb ik dit ook aan mijn ouders vertelt.de rectie van mijn ouders maakte hetgeen gebeurd was voor mij nog moeilijker om te dragen. De klap kwam zeer hard aan. Hun antwoord was: "Zoiets mag je niet zeggen. Dat doet nonkel pater niet". De gevolgen waren er dan ook naar. Druggebruik om te vergeten. Nu jaren later -ondertussen ben ik afgekickt- probeer ik uit het diepe dal te kruipen. Momenteel woon ik samen met 3 andere jongens in een centrum voor begeleid wonen. De relatie met mijn ouders is helemaal stuk. Zij waren er toen niet voor mij en nu nog steeds niet.

Terug naar overzicht
News
Vandaag worden er in ons land weer 100 vrouwen verkracht...
22 / 6 /2015

Ik zwijg niet meer
In België startte op 25 november 2013 een actie die zich specifiek tegen verkrachting van vrouwen richt.

Om de overheid tot actie aan te sporen roept de Vrouwenraad vrouwen op niet langer te zwijgen. Duizenden slachtoffers mogen niet in de kou blijven staan. En de daders moeten gestraft worden. 
[-]  Bent u een slachtoffer, laat dan van u horen. Dien klacht in bij de politie en doe uw verhaal anoniem via ikzwijgnietmeer.be. Want elke dag worden in ons land weer 100 vrouwen verkracht. En slechts 10 van hen dienen klacht in. 
[-]  Wilt u dit onrecht mee bestrijden, steun dan deze Belgische campagne voor een betere opvang, een goede begeleiding en meer respect voor de rechten van slachtoffers van verkrachting.
Teken de petitie

The Gap Is Mine!