NL - FR
een initiatief van

Je verhaal

Ik ben mishandeld door mijn toenmalige vriend en ook verkracht alleen besefte ik dit niet. Alcohol was zijn grote probleem. Als hij te veel gedronken had reageerde hij zich op mij af, door me te slaan, te wurgen, tegen muren te gooien, dingen naar mij te gooien zoals messen,.. Hij heeft me ook een paar keer verkracht als hij weer te veel gedronken had. Hij was toen niet de jonge waar ik verliefd op geworden was, ik wou op die momenten geen seks maar ik moest van hem. Sinds ik vorige week de flair gelezen heb ben ik pas beginnen te beseffen dat ik wel degelijk verkracht ben. Het is nu ongeveer een jaar en half geleden, ik ben nog steeds doodsbang om wakker te worden. Ik wens elke avond dat ik in slaap kan vallen en gewoon niet meer wakker word ookal weet ik dat het zo niet werkt. Ik heb in het begin hulp gekregen van slachtofferhulp maar dit hielp niet voor mij. Ik klapte dicht en kreeg angstaanvallen na elke sessie. Ik loog en zei dat het goed met me ging terwijl dat helemaal niet zo was. Ik schaamde me voor wat er gebeurd was en ik wou niet dat iemand dat wist. Nu pas besef ik dat ik zo niet verder kan, dat ik echt hulp nodig heb om van mijn angsten af te geraken maar die stap (hulp zoeken) is voor mij nog te moeilijk. Ik word niet graag geconfronteerd en ik stel me niet graag kwetsbaar op.

Terug naar overzicht
News
Vandaag worden er in ons land weer 100 vrouwen verkracht...
22 / 6 /2015

Ik zwijg niet meer
In België startte op 25 november 2013 een actie die zich specifiek tegen verkrachting van vrouwen richt.

Om de overheid tot actie aan te sporen roept de Vrouwenraad vrouwen op niet langer te zwijgen. Duizenden slachtoffers mogen niet in de kou blijven staan. En de daders moeten gestraft worden. 
[-]  Bent u een slachtoffer, laat dan van u horen. Dien klacht in bij de politie en doe uw verhaal anoniem via ikzwijgnietmeer.be. Want elke dag worden in ons land weer 100 vrouwen verkracht. En slechts 10 van hen dienen klacht in. 
[-]  Wilt u dit onrecht mee bestrijden, steun dan deze Belgische campagne voor een betere opvang, een goede begeleiding en meer respect voor de rechten van slachtoffers van verkrachting.
Teken de petitie

The Gap Is Mine!