NL - FR
een initiatief van

Je verhaal

ik was nog geen 14, 'avonds met vriendin weggelopen naar feestje, voelde me er totaal verloren. oudere jongen heeft me mee naar buiten genomen waar hij me zijn piemel opdrong, ik herinner me dat er nog zulke koppeltjes buiten stonden. hij zag dat ik er niks van afwist en liet me verder met rust, wel na gedreigd te hebben dat ik er zeker met niemand over mocht spreken of dat weet ik niet meer, weet wel dat ik aan niks anders kon denken en het niet kon delen. nu zie ik die man weer, hij is bij de politie en er ontstaat altijd een onaangename spanning als we elkaar tegenkomen, ik denk dat hij niet zeker is of ik me hem herinner.

Terug naar overzicht
News
Vandaag worden er in ons land weer 100 vrouwen verkracht...
22 / 6 /2015

Ik zwijg niet meer
In België startte op 25 november 2013 een actie die zich specifiek tegen verkrachting van vrouwen richt.

Om de overheid tot actie aan te sporen roept de Vrouwenraad vrouwen op niet langer te zwijgen. Duizenden slachtoffers mogen niet in de kou blijven staan. En de daders moeten gestraft worden. 
[-]  Bent u een slachtoffer, laat dan van u horen. Dien klacht in bij de politie en doe uw verhaal anoniem via ikzwijgnietmeer.be. Want elke dag worden in ons land weer 100 vrouwen verkracht. En slechts 10 van hen dienen klacht in. 
[-]  Wilt u dit onrecht mee bestrijden, steun dan deze Belgische campagne voor een betere opvang, een goede begeleiding en meer respect voor de rechten van slachtoffers van verkrachting.
Teken de petitie

The Gap Is Mine!