NL - FR
een initiatief van

Je verhaal

Ik kende hem al 2 jaar. We waren goede vrienden en we hadden al vaker seks gehad. Ik had het ook al zelf geïnitieerd, maar sinds ik een vriendje had hadden we elkaar al een aantal maanden niet meer gezien. Op een dag kreeg ik een berichtje van hem dat om te vragen hoe het nog met mij ging en of ik eens iets met hem wou drinken om bij te praten. Ik stemde toe aangezien we nog steeds vrienden waren. Hij zou mij komen ophalen op kot en dan samen naar het café vertrekken. Ik kwam beneden toen ik besefte dat ik mijn portefeuille boven op kot was vergeten, ik zei dat ik die even ging halen en hij kwam mee naar boven. We waren nog maar net op mijn kot toen hij mij begon te kussen en aan te raken. Ik zei dat ik dat niet wou doen aangezien ik een vriendje had, maar hij begon op mij in te praten, zeggen dat hij wel wist dat ik het wou, dat ik nooit nee tegen hem kan zeggen. Ik probeerde hem van mij af te duwen maar hij is zeer groot en een heel stuk sterker dan ik dus ik had schrik dat als ik hem kwaad maakte dat er nog iets erger zou kunnen gebeurden. Ik begon te wenen maar ik liet hem gewoon zijn ding doen. Daarna is hij gewoon vertrokken zonder nog iets te zeggen. Ik heb geen aangifte gedaan eerst omdat ik het gevoel had dat het mijn eigen schuld was, dat ik niet genoeg moeite gedaan heb om aan te geven dat ik het niet wou, maar nu ook omdat ik gewoon bang ben dat ze mij niet gaan geloven, zeker met onze voorgeschiedenis..

Terug naar overzicht
News
Vandaag worden er in ons land weer 100 vrouwen verkracht...
22 / 6 /2015

Ik zwijg niet meer
In België startte op 25 november 2013 een actie die zich specifiek tegen verkrachting van vrouwen richt.

Om de overheid tot actie aan te sporen roept de Vrouwenraad vrouwen op niet langer te zwijgen. Duizenden slachtoffers mogen niet in de kou blijven staan. En de daders moeten gestraft worden. 
[-]  Bent u een slachtoffer, laat dan van u horen. Dien klacht in bij de politie en doe uw verhaal anoniem via ikzwijgnietmeer.be. Want elke dag worden in ons land weer 100 vrouwen verkracht. En slechts 10 van hen dienen klacht in. 
[-]  Wilt u dit onrecht mee bestrijden, steun dan deze Belgische campagne voor een betere opvang, een goede begeleiding en meer respect voor de rechten van slachtoffers van verkrachting.
Teken de petitie

The Gap Is Mine!