NL - FR
een initiatief van

Je verhaal

Mijn broer is degene die mij verkrachtte. Ik kan je verzekeren dat het dan niet evident is om klacht in te dienen. Je wordt niet geloofd door eigen familie. Waarom zou iemand anders mij dan wel geloven? Al meerdere jaren zink ik regelmatig weg in een depressie. De mensen rondom mij hebben hiervoor geen begrip. Ik heb toch alles om gelukkig te zijn: een intelligente vrouw, een goede job, een eigen woonst, ... Ze moesten eens weten waarom!

Terug naar overzicht
News
Vandaag worden er in ons land weer 100 vrouwen verkracht...
22 / 6 /2015

Ik zwijg niet meer
In België startte op 25 november 2013 een actie die zich specifiek tegen verkrachting van vrouwen richt.

Om de overheid tot actie aan te sporen roept de Vrouwenraad vrouwen op niet langer te zwijgen. Duizenden slachtoffers mogen niet in de kou blijven staan. En de daders moeten gestraft worden. 
[-]  Bent u een slachtoffer, laat dan van u horen. Dien klacht in bij de politie en doe uw verhaal anoniem via ikzwijgnietmeer.be. Want elke dag worden in ons land weer 100 vrouwen verkracht. En slechts 10 van hen dienen klacht in. 
[-]  Wilt u dit onrecht mee bestrijden, steun dan deze Belgische campagne voor een betere opvang, een goede begeleiding en meer respect voor de rechten van slachtoffers van verkrachting.
Teken de petitie

The Gap Is Mine!