NL - FR
een initiatief van

Je verhaal

Ik was nog samen met de persoon in kwestie. Hij wou naar een galabal gaan, maar ik had een deadline voor een paper dus ik was niet meegegaan. Toen hij terug thuis was, lag ik al te slapen. Hij had me wakker gemaakt omdat hij gedronken had. Toen wou hij seks. Maar omdat ik nog half aan het slapen was en te moe was, wou ik dat niet en ik liet het hem ook heel duidelijk blijken. Hij wou toch en heeft me verkracht. Ik heb me verweerd tot ik niet meer kon en heb het laten gebeuren. De ganse tijd heb ik geweend, iets waar hij normaal gezien wel op reageerde maar deze keer niet omdat hij teveel alcohol binnen had. De volgende dag heb ik het hem gezegd dat hij mij verkracht had en hij had er spijt van. Ik kreeg een zielige sorry te horen, maar meer niet. Ondertussen had hij mij wel verkracht, had hij niet geluisterd naar mijn luide 'neen' en gaf hij als reden dat hij teveel gedronken had. Mijn vertrouwen in hem was enorm gedaald en sinds dat ogenblik kon ik niet meer genieten van hem. Gelukkig heb ik het een half jaar later uitgemaakt, want ik had nog altijd het gevoel dat hij mij niet respecteerde of dat hij niet begreep hoe ernstig ik die verkrachting vond. Voor hem was het misschien wel plezierig, maar ik had toen redelijk wat pijn en vernedering en onmacht meegemaakt. En vooral dat laatste was voor mij het ergste.

Terug naar overzicht
News
Vandaag worden er in ons land weer 100 vrouwen verkracht...
22 / 6 /2015

Ik zwijg niet meer
In België startte op 25 november 2013 een actie die zich specifiek tegen verkrachting van vrouwen richt.

Om de overheid tot actie aan te sporen roept de Vrouwenraad vrouwen op niet langer te zwijgen. Duizenden slachtoffers mogen niet in de kou blijven staan. En de daders moeten gestraft worden. 
[-]  Bent u een slachtoffer, laat dan van u horen. Dien klacht in bij de politie en doe uw verhaal anoniem via ikzwijgnietmeer.be. Want elke dag worden in ons land weer 100 vrouwen verkracht. En slechts 10 van hen dienen klacht in. 
[-]  Wilt u dit onrecht mee bestrijden, steun dan deze Belgische campagne voor een betere opvang, een goede begeleiding en meer respect voor de rechten van slachtoffers van verkrachting.
Teken de petitie

The Gap Is Mine!