NL - FR
een initiatief van

Je verhaal

Ik was verkracht door mijn stiefbroer. Ik weet niets meer van de avond zelf alleen dat we veel gedronken hadden en dat ik wakker werd met blauwe plekken over heel mijn lichaam. Mijn dijen donder blauw. Mijn polsen. Mijn buik. Ik bloede ook. Toen ik ging vragen wat er gebeurd was die nacht keek hij mij recht in de ogen aan en zei dat er niets gebeurd was. Dat was gekust hadden en dat dat het was. Later die dag vond ik een gebruikte condoom in zijn vuilbak.Ik was toen net geen 16, hij 19.

Terug naar overzicht
News
Vandaag worden er in ons land weer 100 vrouwen verkracht...
22 / 6 /2015

Ik zwijg niet meer
In België startte op 25 november 2013 een actie die zich specifiek tegen verkrachting van vrouwen richt.

Om de overheid tot actie aan te sporen roept de Vrouwenraad vrouwen op niet langer te zwijgen. Duizenden slachtoffers mogen niet in de kou blijven staan. En de daders moeten gestraft worden. 
[-]  Bent u een slachtoffer, laat dan van u horen. Dien klacht in bij de politie en doe uw verhaal anoniem via ikzwijgnietmeer.be. Want elke dag worden in ons land weer 100 vrouwen verkracht. En slechts 10 van hen dienen klacht in. 
[-]  Wilt u dit onrecht mee bestrijden, steun dan deze Belgische campagne voor een betere opvang, een goede begeleiding en meer respect voor de rechten van slachtoffers van verkrachting.
Teken de petitie

The Gap Is Mine!