NL - FR
een initiatief van

Je verhaal

Ik ben nooit gepenetreerd geweest, maar wel jarenlang misbruikt door 3 verschillende mannen. De ene was mijn grootvader, en de andere 2 waren buurjongens van mij. Mijn moeder moest vroeger veel werken, ze had een eigen restaurant, dus als zij moest werken ging ik altijd slapen bij mijn grootouders. Als mijn bomma weg was begon mijn grootvader zich altijd te masturberen en moest ik hetzelfde doen, hij wou ook altijd dat ik meeging als hij naar het toilet moest, ik vergeet die badkamer nooit meer en zijn gezicht, zijn gemene lach.. Als ik ging slapen vroeg ik altijd of dat bomma mij naar boven wou doen, maar dat deed ze nooit, mijn grootvader moest dat altijd doen. Toen begon hij zich weer te masturberen, ik weet van in die kamer niet veel meer, ik heb het veel te lang verbannen, ik weet enkel dat er nooit echt seks is geweest. Ik wist toen helemaal niet wat ik moest toen, ik heb daar van mijn 4 jaar tot mijn 10 gelogeerd, bijna elke dag.. Die 2 buurjongens deden van alles bij mij, wat allemaal weet ik niet meer juist, ik heb een muur rond mij gebouwd, al die gedachten proberen te verbannen. Ik heb een zeer moeilijke puberteit gehad, door dat ik nooit wou praten. Ik heb jarenlang aan zelfverwonding gedaan, nu doe ik het nog soms nog. Ik ga nu naar een therapeut, om eindelijk te praten, maar nog steeds zeg ik niet alles, ik kan het niet en ik wil het niet terug allemaal opnieuw beleven. Mijn grootvader is inmiddels overleden en die buurjongens zie ik soms nog, maar dan durf ik niet naar hen kijken, het liefst zou ik ze vermoorden dat ze niemand meer iets zouden kunnen aandoen, maar ik ga mijn leven niet nog een keer vergooien voor hen.

Terug naar overzicht
News
Vandaag worden er in ons land weer 100 vrouwen verkracht...
22 / 6 /2015

Ik zwijg niet meer
In België startte op 25 november 2013 een actie die zich specifiek tegen verkrachting van vrouwen richt.

Om de overheid tot actie aan te sporen roept de Vrouwenraad vrouwen op niet langer te zwijgen. Duizenden slachtoffers mogen niet in de kou blijven staan. En de daders moeten gestraft worden. 
[-]  Bent u een slachtoffer, laat dan van u horen. Dien klacht in bij de politie en doe uw verhaal anoniem via ikzwijgnietmeer.be. Want elke dag worden in ons land weer 100 vrouwen verkracht. En slechts 10 van hen dienen klacht in. 
[-]  Wilt u dit onrecht mee bestrijden, steun dan deze Belgische campagne voor een betere opvang, een goede begeleiding en meer respect voor de rechten van slachtoffers van verkrachting.
Teken de petitie

The Gap Is Mine!