NL - FR
een initiatief van

Je verhaal

Ik was 14 jaar en hopeloos verliefd op een jongen die ik had leren kennen op reis. Hij was begin de 20 en was zo'n type dat elke avond wel een ander meisje in zijn bed kan krijgen. Misschien was ik te naïef door te denken dat hij echt verliefd op mij was, misschien is het wel allemaal mijn schuld, misschien had ik zus of zo moeten handelen, misschien, misschien, misschien...
Op een avond had ik ruzie met mijn ouders en ben ik naar hem gegaan. We hebben samen wat gedronken aan de bar waar hij werkte. Toen ik wou rechtstaan om te gaan plassen, besefte ik plots hoe dronken ik was. Hij bood aan om mij naar mijn kamer te brengen, maar daar zijn we nooit aangekomen. Hij heeft me verkracht en daarna gewoon achtergelaten.
Nu, 4 jaar later, heb ik het nog altijd moeilijk met fysiek contact. Mijn vrienden lachen altijd met mijn veel te grote 'intimate bubble'. Ze zouden eens moeten weten. Soms wil ik het van de daken schreeuwen zodat mensen mij begrijpen, maar dan besef ik dat het alleen nog meer vreemde blikken zou opleveren. Mensen zouden me aanstaren, me nawijzen op straat en dat is net wat ik niet wil. Ik wil niet dat mensen vriendelijk doen tegen mij uit medelijden. Ik wil gewoon terug een 'normaal' leven. Ik wil terug hopeloos verliefd kunnen worden, een knuffel kunnen geven aan vrienden en vriendinnen, niet meer weglopen wanneer iemand me wil aanraken... want op dit moment weet ik niet meer goed hoe dat allemaal moet.


Terug naar overzicht
News
Vandaag worden er in ons land weer 100 vrouwen verkracht...
22 / 6 /2015

Ik zwijg niet meer
In België startte op 25 november 2013 een actie die zich specifiek tegen verkrachting van vrouwen richt.

Om de overheid tot actie aan te sporen roept de Vrouwenraad vrouwen op niet langer te zwijgen. Duizenden slachtoffers mogen niet in de kou blijven staan. En de daders moeten gestraft worden. 
[-]  Bent u een slachtoffer, laat dan van u horen. Dien klacht in bij de politie en doe uw verhaal anoniem via ikzwijgnietmeer.be. Want elke dag worden in ons land weer 100 vrouwen verkracht. En slechts 10 van hen dienen klacht in. 
[-]  Wilt u dit onrecht mee bestrijden, steun dan deze Belgische campagne voor een betere opvang, een goede begeleiding en meer respect voor de rechten van slachtoffers van verkrachting.
Teken de petitie

The Gap Is Mine!