NL - FR
een initiatief van

Je verhaal

Tijdens mijn huwelijk werd ik 's nachts meermaals misbruikt door mijn (ex)-echtgenoot (wat tijdens de echtscheidingsprocedure, na 11 jaar huwelijk, als onbelangrijk gegeven werd beschouwd), jaren later werd ik in Antwerpen stad verkracht door een overbuur in mijn appartementsgebouw : aangifte doen wanneer verkrachting niet serieus genomen wordt, was een barrière waar ik niet over kon. De som van deze ervaringen drukt nog steeds een intens verdrietige stempel op mijn emotionele geheugen.

Terug naar overzicht
News
Vandaag worden er in ons land weer 100 vrouwen verkracht...
22 / 6 /2015

Ik zwijg niet meer
In België startte op 25 november 2013 een actie die zich specifiek tegen verkrachting van vrouwen richt.

Om de overheid tot actie aan te sporen roept de Vrouwenraad vrouwen op niet langer te zwijgen. Duizenden slachtoffers mogen niet in de kou blijven staan. En de daders moeten gestraft worden. 
[-]  Bent u een slachtoffer, laat dan van u horen. Dien klacht in bij de politie en doe uw verhaal anoniem via ikzwijgnietmeer.be. Want elke dag worden in ons land weer 100 vrouwen verkracht. En slechts 10 van hen dienen klacht in. 
[-]  Wilt u dit onrecht mee bestrijden, steun dan deze Belgische campagne voor een betere opvang, een goede begeleiding en meer respect voor de rechten van slachtoffers van verkrachting.
Teken de petitie

The Gap Is Mine!