NL - FR
een initiatief van

Je verhaal

Het is deze zomer gebeurd op een feestje, ik zat even alleen en werd aangesproken door een jonge man van 19 jaar, zelf was ik toen 17. Hij was vriendelijk en we begonnen een gesprek. Na een tijdje vroeg hij of ik mee naar buiten wou gaan, omdat het binnen zo warm was. Ik dacht niet na en volgde hem, niet beseffend wat er mis kon gaan. Ik had die avond/nacht ook gedronken, en dat heeft mijn gedrag beïnvloed. Eens we buiten waren nam hij me mee naar een verborgen parking, ik hoorde dat mijn vrienden mijn naam aan het roepen waren maar hij zei dat ik met hem mee moest lopen, zodat we even alleen konden zijn. Ik vond dit op dat moment nog grappig en spannend, en besloot om mee te lopen. Toen we alleen waren, kustte hij me, en ik maakte hier geen probleem van. Dit moest mijn zomer zijn, nu ik eindelijk wat meer vrijheid kreeg wou ik mij ook eens amuseren, dus dacht ik "waarom niet?". Vervolgens begon hij met zijn handen in mijn broek te zitten, hier schrok ik wel van, het ging allemaal zo snel. Voor ik het weet hield hij me tegen de muur geduwd en toen heeft hij me verkracht. Ik kon geen woord uitbrengen, ik was zo in shock dat ik me de eerste seconden niet durfde bewegen. Ik was nog maagd, dit was mijn eerste keer. Toen merkte hij op dat ik hevig aan het bloeden was, en dat ik beginnen huilen was. Hij vroeg me waarom ik niet gezegd had dat ik nog maagd was, waarop ik hem vroeg waarom hij geen toestemming had gevraagd. Ik was niet in staat om snel te reageren, het leek alsof ik me gewoon liet doen. Hij is toen snel weggegaan en ik ben naar een vriend van me gegaan, die me gelukkig goed heeft kunnen troosten. De volgende dag ben ik de morning after-pil gaan halen. Het is ondertussen 6 maanden geleden, en ik heb niks tegen mijn ouders durven zeggen. Ik schaam me zo hard en ben zo kwaad op mezelf omdat dit mijn eerste keer was en ik had niet zo dom mogen zijn om met hem mee te gaan. De reden waarom ik geen aangifte heb gedaan is omdat mijn familie hier absoluut niks van mag weten, en omdat ik de schuld nog steeds deels bij mezelf leg. Ik vind het wel een zeer goed initiatief dat men via deze website anoniem zijn verhaal kan doen.

Terug naar overzicht
News
Vandaag worden er in ons land weer 100 vrouwen verkracht...
22 / 6 /2015

Ik zwijg niet meer
In België startte op 25 november 2013 een actie die zich specifiek tegen verkrachting van vrouwen richt.

Om de overheid tot actie aan te sporen roept de Vrouwenraad vrouwen op niet langer te zwijgen. Duizenden slachtoffers mogen niet in de kou blijven staan. En de daders moeten gestraft worden. 
[-]  Bent u een slachtoffer, laat dan van u horen. Dien klacht in bij de politie en doe uw verhaal anoniem via ikzwijgnietmeer.be. Want elke dag worden in ons land weer 100 vrouwen verkracht. En slechts 10 van hen dienen klacht in. 
[-]  Wilt u dit onrecht mee bestrijden, steun dan deze Belgische campagne voor een betere opvang, een goede begeleiding en meer respect voor de rechten van slachtoffers van verkrachting.
Teken de petitie

The Gap Is Mine!