NL - FR
een initiatief van

Je verhaal

Omdat ik die avond schaars gekleed uitging weet ik niet of ik dit hier kan delen. Ik had al een paar glazen op toen er een man met mij begon te dansen, na een tijdje vroeg hij mij of ik iets wilde drinken en ik zei ja, na een tijdje kwam hij terug en gaf hij mij een drankje, daarna kan ik alleen nog flarden herinneren waarbij ik met hem meeging naar zijn auto en daarna dat ik uit zijn auto stapte en dat mijn vriendin mij aan het zoeken was. Ze vertelde mij dat hij mij ondersteunde en dat mijn jurk helemaal verkeerd zat, de dag erna zat mijn onderbroek onder het bloed en de dagen daarna heb ik nog heel veel pijn gehad. Hoe kan ik aangifte doen als ik niet eens zijn naam ken? En dan nog niet te spreken over de schuld die ik zelf draag?

Terug naar overzicht
News
Vandaag worden er in ons land weer 100 vrouwen verkracht...
22 / 6 /2015

Ik zwijg niet meer
In België startte op 25 november 2013 een actie die zich specifiek tegen verkrachting van vrouwen richt.

Om de overheid tot actie aan te sporen roept de Vrouwenraad vrouwen op niet langer te zwijgen. Duizenden slachtoffers mogen niet in de kou blijven staan. En de daders moeten gestraft worden. 
[-]  Bent u een slachtoffer, laat dan van u horen. Dien klacht in bij de politie en doe uw verhaal anoniem via ikzwijgnietmeer.be. Want elke dag worden in ons land weer 100 vrouwen verkracht. En slechts 10 van hen dienen klacht in. 
[-]  Wilt u dit onrecht mee bestrijden, steun dan deze Belgische campagne voor een betere opvang, een goede begeleiding en meer respect voor de rechten van slachtoffers van verkrachting.
Teken de petitie

The Gap Is Mine!