NL - FR
een initiatief van

Je verhaal

Ik was 15 jaar en ik mocht voor de eerste keer eens op café gaan van mijn ouders. Een man kwam naar me toe en won men vertrouwen hij zei lieve dingen tegen me en hij maakte me wijs dat hij 18jaar was. Na wat gebabbel zei hij dat hij me thuis ging afzetten maar ipv dat te doen reed hij met mij naar zee, hij ging een hotel binnen met mij en we gingen naar een kamer. Ik was te bang om weg te lopen, ik wist niet naar waar ik dan zou moeten gaan. Op de kamer moest ik me voor hem uitkleden en naakt voor het bed blijven staan. Hij speelde met zichzelf. Tot hij me brutaal het bed op gooide en boven op me kroop, hij fluisterde dat hij 23 was en ik niet zo goed gelovig mocht zijn. Dat dat gevaarlijk was. Ik weende en weende maar hoe meer ik leek te laten zien dat ik het niet leuk vond, hoe leuker hij het vond en hoe meer pijn het deed voor mij dus ik ben gewoon stil blijven liggen. Na die nacht zette hij me thuis af en ik zei tegen hem dat ik hem nooit meer wou zien. Hij stuurde me dezelfde dag nog een sms dat als ik niet deed wat hij zei, hij een naaktfoto die hij genomen had die nacht op facebook zou zetten. Ik geloofde hem en ik was bang dus ik ging nog 2 keer mee met hem naar een hotel aan zee. Hij verkrachte me dus in totaal 3 keer. Na de derde keer heb ik de moed bijelkaar geraapt en ik heb hem genegeerd. Hij heeft me nog 2 jaar na de feiten gebeld, gesmst, dat ik terug moest komen, maar daarna is het gestopt.

Terug naar overzicht
News
Vandaag worden er in ons land weer 100 vrouwen verkracht...
22 / 6 /2015

Ik zwijg niet meer
In België startte op 25 november 2013 een actie die zich specifiek tegen verkrachting van vrouwen richt.

Om de overheid tot actie aan te sporen roept de Vrouwenraad vrouwen op niet langer te zwijgen. Duizenden slachtoffers mogen niet in de kou blijven staan. En de daders moeten gestraft worden. 
[-]  Bent u een slachtoffer, laat dan van u horen. Dien klacht in bij de politie en doe uw verhaal anoniem via ikzwijgnietmeer.be. Want elke dag worden in ons land weer 100 vrouwen verkracht. En slechts 10 van hen dienen klacht in. 
[-]  Wilt u dit onrecht mee bestrijden, steun dan deze Belgische campagne voor een betere opvang, een goede begeleiding en meer respect voor de rechten van slachtoffers van verkrachting.
Teken de petitie

The Gap Is Mine!