NL - FR
een initiatief van

Je verhaal

Ik was 14. Zat op een nieuwe school, weinig vrienden, heel eenzaam en plots is er iemand die je aandacht geeft. Iemand die jou belangrijk vindt, belangrijker dan de populaire jongeren op school. Hij leek echt een goede vriend te worden. Maar al vrij snel wou hij meer. Een relatie. Ik schrok best wel en zei dat ik enkel vrienden wou zijn, we kende elkaar nog maar enkele weken. Het was gewoon te vroeg voor mij. Hij werd kwaad, duwde me tegen de muur en ging weg. De dag nadien moest ik langer blijven op school dus moest alleen naar huis. De kortste weg naar huis was door het park en daar stond hij met 2 vrienden. Ik voelde ergens wel dat dit niet klopte maar ipv om te draaien liep ik gewoon verder tot ze me tegenhielden. Ik durfde niets doen, ik ging met hun mee en liet hun ding gewoon doen zonder weinig tegenspartelen. Het ging gewoon niet, ik blokkeerde. Ik weet nog steeds niet wat er allemaal gebeurd is, ik heb zoveel weggestoken. Beetje per beetje komen er dingen naar boven, terwijl ik het helemaal niet wil weten. Het liefst wil ik vergeten maar dat helpt niet. Ik moet het toelaten en aanvaarden. En vooral geloven dat het niet mijn schuld is, dat ik niets had kunnen doen tegen hun want zij waren sterker. Dit geloven is voorlopig nog een stap te ver, maar ik kom er wel, daar moet ik in blijven geloven!

Terug naar overzicht
News
Vandaag worden er in ons land weer 100 vrouwen verkracht...
22 / 6 /2015

Ik zwijg niet meer
In België startte op 25 november 2013 een actie die zich specifiek tegen verkrachting van vrouwen richt.

Om de overheid tot actie aan te sporen roept de Vrouwenraad vrouwen op niet langer te zwijgen. Duizenden slachtoffers mogen niet in de kou blijven staan. En de daders moeten gestraft worden. 
[-]  Bent u een slachtoffer, laat dan van u horen. Dien klacht in bij de politie en doe uw verhaal anoniem via ikzwijgnietmeer.be. Want elke dag worden in ons land weer 100 vrouwen verkracht. En slechts 10 van hen dienen klacht in. 
[-]  Wilt u dit onrecht mee bestrijden, steun dan deze Belgische campagne voor een betere opvang, een goede begeleiding en meer respect voor de rechten van slachtoffers van verkrachting.
Teken de petitie

The Gap Is Mine!