NL - FR
een initiatief van

Je verhaal

Het is ondertussen zeven jaar geleden. Ik had een relatie met een jongen uit mijn jaar, ik was toen net 16. Hij had daar hele andere verwachtingen van dan ik, en op een dag wandel ik binnen, ik zie rozenblaadjes. Ik zei al dat er niets zou gebeuren, en hij ging daarmee akkoord. Hij kuste me, dat ging een beetje verder, tot hij pushy werd. Ik duwde zijn handen weg, en ik zei nee. Hij bleef aandringen, ik bleef nee zeggen. Of een bepaald moment sloeg ik hem, ik was in paniek. Ik heb nog nooit iemand zo boos zien worden. Hij sloeg terug, dwong me op mijn knieƫn en deed zijn broek uit. Hij greep me bij de keel, zei dat als ik hem beet hij me zou wurgen en dwong me om hem oraal te bevredigen. Daarna gooide hij me op het bed en verkrachtte hij me. Ik verdedigde me niet. Ik weet nog altijd niet waarom. Ik bleef liggen, in shock tot hij zei: "Ga nu maar, ik heb je niet meer nodig."

Terug naar overzicht
News
Vandaag worden er in ons land weer 100 vrouwen verkracht...
22 / 6 /2015

Ik zwijg niet meer
In België startte op 25 november 2013 een actie die zich specifiek tegen verkrachting van vrouwen richt.

Om de overheid tot actie aan te sporen roept de Vrouwenraad vrouwen op niet langer te zwijgen. Duizenden slachtoffers mogen niet in de kou blijven staan. En de daders moeten gestraft worden. 
[-]  Bent u een slachtoffer, laat dan van u horen. Dien klacht in bij de politie en doe uw verhaal anoniem via ikzwijgnietmeer.be. Want elke dag worden in ons land weer 100 vrouwen verkracht. En slechts 10 van hen dienen klacht in. 
[-]  Wilt u dit onrecht mee bestrijden, steun dan deze Belgische campagne voor een betere opvang, een goede begeleiding en meer respect voor de rechten van slachtoffers van verkrachting.
Teken de petitie

The Gap Is Mine!