NL - FR
een initiatief van

Je verhaal

Ik kwam uit een zeer moeilijke relatie, en kreeg morele steun van een vriend. Deze heeft de eerste kans genomen die hij vond om mij te misbruiken, toen ik na een feestje bij hem bleef slapen. Ik ging op een extra matras slapen, maar toen we aankwamen, was deze er niet. Ik had zelf veel te veel gedronken, mede doordat ik de problemen van mijn relatie wou vergeten. Ik herinner me amper iets van het gebeuren zelf, ik weet niet of ik nee heb gezegd of niet. Rondom mij hoorde ik allerlei verhalen van mensen die in een zatte bui zoiets hadden meegemaakt, en dus dacht ik dat ik het mijzelf had aangedaan. 1,5 jaar later heb ik mijn verhaal voor het eerst verteld aan mijn nieuwe vriend, die boos is geworden dat ik het niet had verteld. Mijn schuldgevoel werd steeds groter. Nog eens een half jaar later, heb ik gebeld naar een anonieme lijn, en heb ik mijn verhaal gedaan. De mevrouw die ik toen aan de lijn had, maakte mij duidelijk dat dit niet mijn schuld was, en dat ik er niet zo lang mee had mogen zitten. Toen ik erna mijn moed bij elkaar had geraapt en naar de politie ben gestapt, zei de inspecteur dat dat dingen zijn die gebeuren, en dat ik geen klacht moest indienen omdat ik spijt had van een avond. Een klacht indienen zou niets uithalen, want de betrokkene zou volgens de inspecteur mijn verhaal toch ontkennen. Ik heb uiteindelijk een melding neergelegd, maar durfde geen klacht meer in te dienen. Het blijft voelen alsof het mijn schuld is, en ik kan het na ondertussen 2,5 jaar nog steeds niet naast me neerleggen.

Terug naar overzicht
News
Vandaag worden er in ons land weer 100 vrouwen verkracht...
22 / 6 /2015

Ik zwijg niet meer
In België startte op 25 november 2013 een actie die zich specifiek tegen verkrachting van vrouwen richt.

Om de overheid tot actie aan te sporen roept de Vrouwenraad vrouwen op niet langer te zwijgen. Duizenden slachtoffers mogen niet in de kou blijven staan. En de daders moeten gestraft worden. 
[-]  Bent u een slachtoffer, laat dan van u horen. Dien klacht in bij de politie en doe uw verhaal anoniem via ikzwijgnietmeer.be. Want elke dag worden in ons land weer 100 vrouwen verkracht. En slechts 10 van hen dienen klacht in. 
[-]  Wilt u dit onrecht mee bestrijden, steun dan deze Belgische campagne voor een betere opvang, een goede begeleiding en meer respect voor de rechten van slachtoffers van verkrachting.
Teken de petitie

The Gap Is Mine!