NL - FR
een initiatief van

Je verhaal

30 jaar geleden was ik een slachtoffer van verkrachting. Ik verwerkte het door bij een actiegroep te gaan. En dat is aardig gelukt.
Door ons kwam er stilaan beweging en aandacht voor het thema. We gaven bijvoorbeeld vorming aan politieagenten. Allemaal zeer amateuristisch, maar zo was het toen.

Eén van de redenen waarom ikzelf er in geslaagd ben het een plaats in mijn leven te geven is dat het een vreemde man betrof. Dat verwerkt makkelijker omdat je er achteraf niet letterlijk mee geconfronteerd wordt. Het snijdt allicht stukken dieper indien het een voor jou bekende persoon is.

Terug naar overzicht
News
Vandaag worden er in ons land weer 100 vrouwen verkracht...
22 / 6 /2015

Ik zwijg niet meer
In België startte op 25 november 2013 een actie die zich specifiek tegen verkrachting van vrouwen richt.

Om de overheid tot actie aan te sporen roept de Vrouwenraad vrouwen op niet langer te zwijgen. Duizenden slachtoffers mogen niet in de kou blijven staan. En de daders moeten gestraft worden. 
[-]  Bent u een slachtoffer, laat dan van u horen. Dien klacht in bij de politie en doe uw verhaal anoniem via ikzwijgnietmeer.be. Want elke dag worden in ons land weer 100 vrouwen verkracht. En slechts 10 van hen dienen klacht in. 
[-]  Wilt u dit onrecht mee bestrijden, steun dan deze Belgische campagne voor een betere opvang, een goede begeleiding en meer respect voor de rechten van slachtoffers van verkrachting.
Teken de petitie

The Gap Is Mine!