NL - FR
een initiatief van

Je verhaal

Wat mij overkwam gebeurde in 1980, verkracht door de stagebegeleider, de stagiaire voor mij overkwam hetzelfde, hij vertelde dit met veel genoegen.
In hetzelfde jaar werd ik verkracht met een mes op de keel. Mijn kotgenote deed stage in de psychiatrie en zou met een van haar patiënten de stad intrekken, onverwacht kwam har lief uit Leuven of ging zij naar Leuven, ze vroeg mij om die patiënt in stad mee te nemen. Hij diende nog iets op te halen op zijn kamer en vroeg of ik mee ging, net binnen sloot hij de deur en gooide mij op z'n bed en zette een mes op m'n keel. Ik liet hem begaan en bedacht intussen hoe ik mij uit die situatie kon redden. Na de verkrachting was hij bezig z'n penis af te drogen en daarvan maakt ik gebruik om de kamer uit te stormen, zonder omkijken liep ik het eerste café binnen en bestelde een whisky, daarna nog een om wat te bekomen.
Daarna ging ik terug naar m'n kot. Toen ik m'n ex-man leerde kennen heb ik dit verteld, gelukkig, want in 1996 kreeg ik een zware longontsteking en kwamen er beelden van die verkrachting terug boven, ik vertelde er over aan mijn toenmalige man en hij zei me dat het waar was dat ik hem dit destijds verteld had. Blijkbaar had ik dit gedurende jaren verdrongen.
Wat me vooral bezig houdt is hoeveel slachtoffers zijn er door hen nog gevallen?

Terug naar overzicht
News
Vandaag worden er in ons land weer 100 vrouwen verkracht...
22 / 6 /2015

Ik zwijg niet meer
In België startte op 25 november 2013 een actie die zich specifiek tegen verkrachting van vrouwen richt.

Om de overheid tot actie aan te sporen roept de Vrouwenraad vrouwen op niet langer te zwijgen. Duizenden slachtoffers mogen niet in de kou blijven staan. En de daders moeten gestraft worden. 
[-]  Bent u een slachtoffer, laat dan van u horen. Dien klacht in bij de politie en doe uw verhaal anoniem via ikzwijgnietmeer.be. Want elke dag worden in ons land weer 100 vrouwen verkracht. En slechts 10 van hen dienen klacht in. 
[-]  Wilt u dit onrecht mee bestrijden, steun dan deze Belgische campagne voor een betere opvang, een goede begeleiding en meer respect voor de rechten van slachtoffers van verkrachting.
Teken de petitie

The Gap Is Mine!