NL - FR
een initiatief van

Je verhaal

Ik wil liefst niet dat dit publiek wordt gemaakt.

Ik heb enkele gevallen van seksueel misbruik meegemaakt. Allemaal door mannen die een belangrijke rol in mijn leven speelden of spelen.

Allereerst door mijn vader. Ik durf het nooit te zeker te zeggen omdat ik nog vrij jong was, en omdat het niet echt op misbruik lijkt. Wat ik me kan herinneren is dat hij in bad lag en ik moest hem met een washandje wassen. Daarbij duwde hij mij hand in de richting van zijn geslachtsdeel, met het gebaar dat ik ook daar met het washandje moest overgaan.

De volgende situatie is één waarbij ik een one night stand had, met een jongen waarvoor ik heel veel gevoelens had. Het voorspel stelde heel weinig voor dus was ik nog niet klaar voor de daad. Ondanks dat ik zei dat ik pijn had terwijl hij me penetreerde bleef hij verder doen. Hij zei dat ik me moest ontspannen, maar dit haalde natuurlijk niet veel uit.

Nu, de meest recente gebeurtenis gaat over mijn huidige vriend. Ik was ziek, voelde me helemaal niet in staat om te genieten van seks en had hem dat op voorhand duidelijk gemaakt. Hij begon toch tegen me aan te schuren en deed mijn onderbroek uit. Ik heb hem meer dan één keer "neen" gezegd, maar hij penetreerde me. Pas als ik zei dat ik pijn had, stopte hij. Hij begon me dan te vingeren, waarna bleek dat ik ongesteld was. Achteraf, zei hij in eerste instantie dat ik het duidelijker moet maken als ik onzeker ben of ik seks wil. Ik zei hem dat ik dat had gedaan en op elk moment nee kan zeggen en hij dat moet respecteren. Uiteindelijk zei hij dat hij beter moet leren luisteren...


Terug naar overzicht
News
Vandaag worden er in ons land weer 100 vrouwen verkracht...
22 / 6 /2015

Ik zwijg niet meer
In België startte op 25 november 2013 een actie die zich specifiek tegen verkrachting van vrouwen richt.

Om de overheid tot actie aan te sporen roept de Vrouwenraad vrouwen op niet langer te zwijgen. Duizenden slachtoffers mogen niet in de kou blijven staan. En de daders moeten gestraft worden. 
[-]  Bent u een slachtoffer, laat dan van u horen. Dien klacht in bij de politie en doe uw verhaal anoniem via ikzwijgnietmeer.be. Want elke dag worden in ons land weer 100 vrouwen verkracht. En slechts 10 van hen dienen klacht in. 
[-]  Wilt u dit onrecht mee bestrijden, steun dan deze Belgische campagne voor een betere opvang, een goede begeleiding en meer respect voor de rechten van slachtoffers van verkrachting.
Teken de petitie

The Gap Is Mine!