NL - FR
een initiatief van

Je verhaal

Tijdens mijn huwelijk ben ik door mijn ex man regelmatig verkracht. Tenminste, nu durf ik het zo te noemen, want als je getrouwd bent moet je je man toch aan zijn trekken laten komen. Zijn seksuele intimidaties waren de enige momenten dat hij naar mijn omkeek. Verder bestond ik niet en interesseerde hij zich geen moment voor mij. Er is een moment gekomen waarop er bij mij iets geknapt is en ik het niet meer nam. Hij stampte mijn bed uit en ik heb dan jaren op de zetel geslapen, maar daar was ik zelfs niet veilig voor hem. Later ging hij zijn beklag doen bij mijn beste vriendin, zij troostte hem met heeel veeel begrip.. Ze mag hem hebben...

Terug naar overzicht
News
Vandaag worden er in ons land weer 100 vrouwen verkracht...
22 / 6 /2015

Ik zwijg niet meer
In België startte op 25 november 2013 een actie die zich specifiek tegen verkrachting van vrouwen richt.

Om de overheid tot actie aan te sporen roept de Vrouwenraad vrouwen op niet langer te zwijgen. Duizenden slachtoffers mogen niet in de kou blijven staan. En de daders moeten gestraft worden. 
[-]  Bent u een slachtoffer, laat dan van u horen. Dien klacht in bij de politie en doe uw verhaal anoniem via ikzwijgnietmeer.be. Want elke dag worden in ons land weer 100 vrouwen verkracht. En slechts 10 van hen dienen klacht in. 
[-]  Wilt u dit onrecht mee bestrijden, steun dan deze Belgische campagne voor een betere opvang, een goede begeleiding en meer respect voor de rechten van slachtoffers van verkrachting.
Teken de petitie

The Gap Is Mine!