NL - FR
een initiatief van

Je verhaal

Ik ben 35 jaar, mama van 1 dochter en onlangs mijn werk kwijt geraakt en in een pas op de klippen gelopen relatie, mijn partner bedroog me meermaals. Op een avond ben ik in een chatroom aan de praat geraakt met iemand die me –uit compassie zei hij- geld aanbood voor seks, gezien mijn financiële problemen. Nadat we foto's en gsm-nrs hadden uitgewisseld + even geskyped, spraken we af. Op een parking van een taverne, eerst om te kijken of het wel "ok" was. Ik had dit nog nooit gedaan en was doodsbang, maar door mijn wanhoop ben ik toch gegaan.
Hij was heel enthousiast, ik niet zo omdat hij veel minder aantrekkelijk was dan op foto. Hij vroeg me om in te stappen voor een praatje - het regende en hij wilde verder afspreken. Hij stelde voor om ergens een kamer te zoeken en zei dat hij dit nog nooit had gedaan en dat hij onwennig was en zo. Ik dacht aan het beloofde geld, en dacht: hopelijk is dit snel verdiend. Ik vroeg wel om direct te betalen maar hij liet mij het geld zien en zei dat ik dat op de kamer zou krijgen. Vond het toen al niet pluis maar helaas was ik zo dom om in te stemmen.
We reden naar een hotel in Antwerpen centrum waar je goedkoop een kamer kon huren voor een paar uur. Hij betaalde me een cola terwijl ik alvast in bad ging. (Ik denk dat hij iets in mijn cola moet gedaan hebben want ik werd er daarna heel suf van). Maar in bad, toen was ik nog helder, vertelde hij dat hij condooms was vergeten, hoewel ik klaar en duidelijk had gezegd niet zonder te doen. (Niet pijpen, niet neuken).Hij zou, na lang aandringen van mijn kant, op zoek gaan naar condooms en bleef even weg. Intussen had ik van de cola gedronken. We wisselden tijdens zijn afwezigheid sms'en uit (hij vond geen condooms, ik zei dat ik niet zonder wilde, dat ik geen pil nam en geen ziektes wou). Daarna kwam hij terug en moest ik van hem op bed gaan liggen en ik zei nogmaals dat ik niet zonder condoom wou en dat hij me terug moest brengen en dat hij dan niet hoefde te betalen, want ik had intussen schrik gekregen van zijn opdringerigheid. Laatste idee was dan de receptie bellen en daar condoom te gaan halen. Hetgeen ik moest doen, wou ik mijn geld zien. Ik had intussen totaal geen zin meer om door te zetten met de afspraak, maar had schrik en ik was er nu toch en wilde dat geld, dus ik ben de condoom gaan halen en teruggekeerd. Heb dan de rest van de cola uitgedronken en voelde mij heel moe worden (toen ben ik gaan beseffen dat hij daar iets in kon gedaan hebben). Ik weet wel nog dat hij dan heel agressief is geworden en mij heeft verplicht hem te pijpen zonder condoom (hij duwde me ook tegen het hoofdeind en heeft mij met geweld in mijn mond en keel gepenetreerd en daarna duwde hij mij terug en moest ik gaan liggen en ik denk wel dat ik hem de condoom zag aandoen en heeft hij me dan gepenetreerd, maar hij heeft voor hij klaarkwam het condoom uitgetrokken en zijn zaadlozing in mijn gezicht gespoten, dat hij vasthield, en terwijl hij mijn mond openduwde moest ik het doorslikken. Heb gekokhalsd en geweend en mijn mond direct gaan spoelen en mij schoongeveegd zo goed als ik kon, maar ik was suf en ook aankleden lukte niet al te vlot. Niks zeggend heeft hij me voor zich uitgeduwd terug naar zijn auto. Voor een nachtwinkel aan het Sint-Jansplein in Antwerpen heeft hij me uit de auto geduwd. De uitbater daar zag dat er iets niet pluis was en heeft me even laten zitten en een drankje aangeboden. Ik was zo aangeslagen omdat ik wel alles besefte, maar was nog suf en murw... heb mijn (ex-)vriend opgebeld in paniek en die is mij komen halen. Ik ben heel erg beschaamd en neem mijzelf kwaad dat ik gedreven door geld en verdriet om mijn relatie (mijn vriend bedroog mij en ik dacht hem terug te pakken) zoiets stom heb kunnen doen, want zo ben ik totaal nooit geweest. Ik heb gestudeerd en heb mij nooit promiscue gedragen, maar de rekeningen bleven zich de laatste tijd opstapelen en in paniek zag ik het bos door de bomen niet meer.

De man in kwestie bleek later een valse naam te hebben gebruikt. Pieter Herwyn, afkomstig uit Brasschaat. Zijn telefoonnummer is wel nog actief: 0471 65 82 37.
(Ik weet dit omdat ik direct het mijne heb laten veranderen bij Telenet, en met mijn nieuwe nr heb ik het zijne anoniem gebeld. Hij nam op met “hallo” en ik zei niks terwijl mijn hart bonsde in mijn keel)

Ik weet één ding: dit is een stommiteit die ik NOOIT meer zal begaan, maar tegelijk ben ik ook misbruikt en zou ik eigenlijk de dader willen gestraft zien. Weet niet of dit onder verkrachting valt, want ik heb wel degelijk een aantal keer geweigerd en zeker zonder condoom! Maar tegelijk ben ik zo beschaamd om dit verhaal te vertellen, omdat iedereen mij als een hersenloze, op geld beluste slet zal zien…..


Terug naar overzicht
News
Vandaag worden er in ons land weer 100 vrouwen verkracht...
22 / 6 /2015

Ik zwijg niet meer
In België startte op 25 november 2013 een actie die zich specifiek tegen verkrachting van vrouwen richt.

Om de overheid tot actie aan te sporen roept de Vrouwenraad vrouwen op niet langer te zwijgen. Duizenden slachtoffers mogen niet in de kou blijven staan. En de daders moeten gestraft worden. 
[-]  Bent u een slachtoffer, laat dan van u horen. Dien klacht in bij de politie en doe uw verhaal anoniem via ikzwijgnietmeer.be. Want elke dag worden in ons land weer 100 vrouwen verkracht. En slechts 10 van hen dienen klacht in. 
[-]  Wilt u dit onrecht mee bestrijden, steun dan deze Belgische campagne voor een betere opvang, een goede begeleiding en meer respect voor de rechten van slachtoffers van verkrachting.
Teken de petitie

The Gap Is Mine!