NL - FR
een initiatief van

Je verhaal

Ik was zeventien en had een eerste echte vriendje. Nu ja, "vriendje." Hij had zijn tong bij mij naar binnen gedwongen, daar begon het al mee. Na jarenlang misbruikt te zijn door mijn moeder en broer was ik helemaal gebroken en mak geworden, dus ik was al lang blij dat ik een vriendje had. Maar toen ik na een week een afspraakje had op zijn kot, gooide hij mij op zijn bed, stak mijn broek af en probeerde bij mij binnen te dringen. "Ik trek op tijd terug, wees niet bang." Maar ik was heelmaal verstijfd van angst en lag te huilen. Ik herinner mij hoe hij mijn benen probeerde open te trekken en hoe hij met zijn geslachtsdeel langs het mijne schuurde. Eenmaal op de trein terug naar huis had ik alles al verdrongen en kon het misbruik verder gaan; hij was tenslotte mijn vriendje...

Terug naar overzicht
News
Vandaag worden er in ons land weer 100 vrouwen verkracht...
22 / 6 /2015

Ik zwijg niet meer
In België startte op 25 november 2013 een actie die zich specifiek tegen verkrachting van vrouwen richt.

Om de overheid tot actie aan te sporen roept de Vrouwenraad vrouwen op niet langer te zwijgen. Duizenden slachtoffers mogen niet in de kou blijven staan. En de daders moeten gestraft worden. 
[-]  Bent u een slachtoffer, laat dan van u horen. Dien klacht in bij de politie en doe uw verhaal anoniem via ikzwijgnietmeer.be. Want elke dag worden in ons land weer 100 vrouwen verkracht. En slechts 10 van hen dienen klacht in. 
[-]  Wilt u dit onrecht mee bestrijden, steun dan deze Belgische campagne voor een betere opvang, een goede begeleiding en meer respect voor de rechten van slachtoffers van verkrachting.
Teken de petitie

The Gap Is Mine!