NL - FR
een initiatief van

Je verhaal

Vandaag is het precies 4 jaar en 3 maanden geleden toen ik werd verkracht door 3 allochtonen.
Ze hadden iets in men drankje gedaan en daarna meegenomen naar een leegstaand pand. Daar hadden ze me dan 1 voor 1 verkracht. Omdat ik door het drankje niet alles meer besefte heb ik geen klacht ingediend, het besef kwam later en mijn vriend is voor mij naar de politie gegaan, ze namen me heel serieus en waren ook lief voor me...3uurs heb ik daar gezeten om mijn verhaal tot in detail te vertellen. Een paar dagen later hadden ze 2 van de 3 jongens ondervraagd, jammer genoeg hebben ze men naam gezegd, de jongens wiste me al snel te vinden en uit angst heb ik mijn klacht ingetrokken...waar ik nu heel veel spijt van heb, want ik zie ze nog zo vaak en niemand begrijpt welke wonde er dan elke keer terug open gesneden word... Ondertussen is de klacht geseponeerd wegen gebrek aan bewijzen. Ik zou het terug opnieuw kunnen doen, maar ik heb de kracht niet. Ik hoop dat andere meisjes die dit meemaakte wel hebben, en dat ze voor altijd gestraft worden. Ik ben nu ondertussen 22 jaar oud, en er gaat geen dag voorbij dat ik er niet aan denk...

Terug naar overzicht
News
Vandaag worden er in ons land weer 100 vrouwen verkracht...
22 / 6 /2015

Ik zwijg niet meer
In België startte op 25 november 2013 een actie die zich specifiek tegen verkrachting van vrouwen richt.

Om de overheid tot actie aan te sporen roept de Vrouwenraad vrouwen op niet langer te zwijgen. Duizenden slachtoffers mogen niet in de kou blijven staan. En de daders moeten gestraft worden. 
[-]  Bent u een slachtoffer, laat dan van u horen. Dien klacht in bij de politie en doe uw verhaal anoniem via ikzwijgnietmeer.be. Want elke dag worden in ons land weer 100 vrouwen verkracht. En slechts 10 van hen dienen klacht in. 
[-]  Wilt u dit onrecht mee bestrijden, steun dan deze Belgische campagne voor een betere opvang, een goede begeleiding en meer respect voor de rechten van slachtoffers van verkrachting.
Teken de petitie

The Gap Is Mine!