NL - FR
een initiatief van

Je verhaal

Ik was al meer dan een jaar samen met mijn vriend, we waren beide minderjarig, ik had al trauma’s voor seks voor een hele periode, we zaten samen in het tweede middelbaar. Een jaar lang ging alles goed, we waren meer vrienden dan een koppel en dat vond ik prima, seks voor het huwelijk wou ik niet, vond ik niet oké.
Hij was altijd heel begripvol, heel lief en pushte nooit, tot onze tweede Valentijnsdag samen, zijn ouders waren weg, ik was op bezoek en voor ik het wist duwde hij mij tegen de tafel, deed zichzelf een condoom aan, want zijn vader had hem altijd verteld dat veilige seks belangrijk was en probeerde mij binnen te glippen.
Ik panikeerde en begon te spartelen, hij dwong zijn orgaan binnen, maar wel in het verkeerde gat, het deed ontzettend veel pijn en ik kon geen kant uit, hij probeerde een tijdje maar het lukte hem niet. Hij deed zijn broek terug aan en ging gamen alsof er niets gebeurd was.
Ik ging huilend richting huis, ik vertelde mijn moeder dat we ruzie hadden gemaakt en vroeg een vriendin voor raad, ik kreeg de volgende reactie: “Het is je eigen schuld … Wie laat er haar vriendje nu een jaar droog staan”


Terug naar overzicht
News
Vandaag worden er in ons land weer 100 vrouwen verkracht...
22 / 6 /2015

Ik zwijg niet meer
In België startte op 25 november 2013 een actie die zich specifiek tegen verkrachting van vrouwen richt.

Om de overheid tot actie aan te sporen roept de Vrouwenraad vrouwen op niet langer te zwijgen. Duizenden slachtoffers mogen niet in de kou blijven staan. En de daders moeten gestraft worden. 
[-]  Bent u een slachtoffer, laat dan van u horen. Dien klacht in bij de politie en doe uw verhaal anoniem via ikzwijgnietmeer.be. Want elke dag worden in ons land weer 100 vrouwen verkracht. En slechts 10 van hen dienen klacht in. 
[-]  Wilt u dit onrecht mee bestrijden, steun dan deze Belgische campagne voor een betere opvang, een goede begeleiding en meer respect voor de rechten van slachtoffers van verkrachting.
Teken de petitie

The Gap Is Mine!