NL - FR
een initiatief van

Je verhaal

ondertussen bijna een jaar en half geleden wandelde ik naar mijn kot van de overpoort in Gent.
Het was de laatste dag van het schooljaar en we gingen dit vieren we moesten enkel nog om onze punten de dag erna op school.
Die nacht is alles mis gelopen, ik wandelde zoals elke keer langs de zelfde weg naar huis. Maar die avond hoorde ik plots iets achter mij het waren drie mannen die mij razendsnel vastgrepen en op de grond duwden, ik heb nog geprobeerd om mij te verdedigen en ze weg te duwen maar niks hielp. 2 van de drie hebben mij verkracht en als een stuk vuil achter gelaten. De eerste personen aan wie ik het vertelde zeiden mij dat ik ook niet echt slim was om 's avonds alleen te lopen en dat ik vaak toch wel uitdagend gekleed ga... Ja ik draag in de zomer graag een kleedjde, of droeg toch.

Ik ben nu al een eindje aan het proberen om terug te zijn wie ik was.
Therapie en praten met mensen die ik vertrouw helpen me hier in vooruit.
Vergeten zal ik dit nooit, het zal altijd wel een litteken blijven maar ik ben al blij dat ik al zo ver ben geraakt .

Terug naar overzicht
News
Vandaag worden er in ons land weer 100 vrouwen verkracht...
22 / 6 /2015

Ik zwijg niet meer
In België startte op 25 november 2013 een actie die zich specifiek tegen verkrachting van vrouwen richt.

Om de overheid tot actie aan te sporen roept de Vrouwenraad vrouwen op niet langer te zwijgen. Duizenden slachtoffers mogen niet in de kou blijven staan. En de daders moeten gestraft worden. 
[-]  Bent u een slachtoffer, laat dan van u horen. Dien klacht in bij de politie en doe uw verhaal anoniem via ikzwijgnietmeer.be. Want elke dag worden in ons land weer 100 vrouwen verkracht. En slechts 10 van hen dienen klacht in. 
[-]  Wilt u dit onrecht mee bestrijden, steun dan deze Belgische campagne voor een betere opvang, een goede begeleiding en meer respect voor de rechten van slachtoffers van verkrachting.
Teken de petitie

The Gap Is Mine!