NL - FR
een initiatief van

Je verhaal

Ik was op reis met een vriendin, en we waren in het midden van de dag in de woestijn aan het wandelen. We waren helemaal alleen, tot er twee mannen op hun motor naar ons toekwamen. Ze begonnen in hun taal tegen ons te praten, stapten af en hielden ons tegen. We schreeuwden en vochten terug, maar we hadden nergens om naartoe te vluchten en niemand die ons kon horen. Eén van de mannen legde mij op de grond, deed mijn broek uit en verkrachtte mij. Ik heb eerst veel geschreeuwd, maar toen hij mij in wurgpositie deed als ik schreeuwde, heb ik opgegeven en weggekeken. Toen hij met mij klaar was, kwam de andere even naar mij alsof hij mij ook ging verkrachten, maar deed uiteindelijk niets. Toen gingen ze weg. We hebben die hele weg terug naar het dorp nog alleen moeten wandelen, kwetsbaar en bang, zonder gsm's want die hadden ze afgepakt. Terug naar ons hostel, waar de hosteluitbaters de politie had gebeld en die hebben ons verder geholpen. Terug naar België, waar ik het aan al mijn vrienden en familie heb verteld. Nu twee maand later. Nog altijd pittig moeilijk.

Terug naar overzicht
News
Vandaag worden er in ons land weer 100 vrouwen verkracht...
22 / 6 /2015

Ik zwijg niet meer
In België startte op 25 november 2013 een actie die zich specifiek tegen verkrachting van vrouwen richt.

Om de overheid tot actie aan te sporen roept de Vrouwenraad vrouwen op niet langer te zwijgen. Duizenden slachtoffers mogen niet in de kou blijven staan. En de daders moeten gestraft worden. 
[-]  Bent u een slachtoffer, laat dan van u horen. Dien klacht in bij de politie en doe uw verhaal anoniem via ikzwijgnietmeer.be. Want elke dag worden in ons land weer 100 vrouwen verkracht. En slechts 10 van hen dienen klacht in. 
[-]  Wilt u dit onrecht mee bestrijden, steun dan deze Belgische campagne voor een betere opvang, een goede begeleiding en meer respect voor de rechten van slachtoffers van verkrachting.
Teken de petitie

The Gap Is Mine!