NL - FR
een initiatief van

Je verhaal

Ik werd tussen mijn 13 en 15j zeer regelmatig verkracht en mishandeld door mijn toenmalig vriendje, die drie jaar ouder was dan ik. Hij sneed in zichzelf en dreigde met zelfmoord als ik hem zijn zin niet gaf.
Mijn ouders hadden een zeer slechtlopende relatie waardoor ze geen aandacht hadden voor mij. Ze merkten wel dat er wat aan de hand was maar gingen ervan uit dat ik een drugsprobleem had.
Op school werd mijn 'vriendje' gepest. Op een dag sloeg hij een andere jongen een schedelbreuk waar ik bij zat. De directeur heeft me toen bij hem geroepen om te vragen hoe het in godsnaam mogelijk was dat ik zoiets had kunnen laten gebeuren. Niemand had door dat hij me helemaal afsloot van de rest van de wereld. Iedere opgemerkte glimlach naar iemand anders dan hij, werd bijvoorbeeld afgestraft met pijn en verkrachting. Laat staan dat ik er vriendschappen op kon nahouden.
Het was voor mij duidelijk dat niemand mij kon of wilde helpen. Er zat niets anders op dan mezelf uit die situatie te redden. En toen ik dan eindelijk de moed bij elkaar had om onze relatie te verbreken, kreeg ik zijn kwade moeder aan de lijn. Dat het onverantwoord was om die arme jongen zomaar in de steek te laten. Hij is toen in opname moeten gaan, hetgeen mijn reddding was. Ik was echt enorm bang voor wat hij me allemaal zou aandoen.
Nu, 16 later, weet ik dat hij drie kinderen heeft. De namen zeer opvallend geinspireerd op de mijne en die van mijn dochter. Hij heeft ondertussen ook een diagnose schizofrenie gekregen.
Soms heb ik toch spijt dat ik geen aangifte heb gedaan. Dan zou ik tenminste openlijk kunnen spreken over mijn verkrachter zonder bang te moeten zijn voor smaad.

Terug naar overzicht
News
Vandaag worden er in ons land weer 100 vrouwen verkracht...
22 / 6 /2015

Ik zwijg niet meer
In België startte op 25 november 2013 een actie die zich specifiek tegen verkrachting van vrouwen richt.

Om de overheid tot actie aan te sporen roept de Vrouwenraad vrouwen op niet langer te zwijgen. Duizenden slachtoffers mogen niet in de kou blijven staan. En de daders moeten gestraft worden. 
[-]  Bent u een slachtoffer, laat dan van u horen. Dien klacht in bij de politie en doe uw verhaal anoniem via ikzwijgnietmeer.be. Want elke dag worden in ons land weer 100 vrouwen verkracht. En slechts 10 van hen dienen klacht in. 
[-]  Wilt u dit onrecht mee bestrijden, steun dan deze Belgische campagne voor een betere opvang, een goede begeleiding en meer respect voor de rechten van slachtoffers van verkrachting.
Teken de petitie

The Gap Is Mine!