NL - FR
een initiatief van

Je verhaal

Het waren de jaren 70. Ik was 15, verwarde puber, op zoek naar affectie. Ik werd verkracht door iemand die mijn vriendje was geweest. Hij was zoveel krachtiger. Toen hij klaar was zei hij : nog een keer. Ik kwam thuis en voelde me zo vuil. Ik heb het tegen niemand verteld, nu nog niet, na al die jaren. Mijn maandstonden bleven uit. Wat een angst. Na een maand of twee hevige bloedingen. Nu weet ik dat het een miskraam was. Gelukkig.
Ik zal dit NOOIT kunnen vertellen aan iemand, zelfs niet aan mijn psychiater, nu.
Maar ik ben wel blij dat ik het hier anoniem kan doen.
Moesten alle vrouwen in de wereld dit kunnen doen, zonder angst, je zou wat zien! Waarom doen we dat dan niet. Als je dit meegemaakt hebt, is er voorgoed iets kapot. En niemand kan het ooit nog maken. En niemand zal het ooit weten.

Terug naar overzicht
News
Vandaag worden er in ons land weer 100 vrouwen verkracht...
22 / 6 /2015

Ik zwijg niet meer
In België startte op 25 november 2013 een actie die zich specifiek tegen verkrachting van vrouwen richt.

Om de overheid tot actie aan te sporen roept de Vrouwenraad vrouwen op niet langer te zwijgen. Duizenden slachtoffers mogen niet in de kou blijven staan. En de daders moeten gestraft worden. 
[-]  Bent u een slachtoffer, laat dan van u horen. Dien klacht in bij de politie en doe uw verhaal anoniem via ikzwijgnietmeer.be. Want elke dag worden in ons land weer 100 vrouwen verkracht. En slechts 10 van hen dienen klacht in. 
[-]  Wilt u dit onrecht mee bestrijden, steun dan deze Belgische campagne voor een betere opvang, een goede begeleiding en meer respect voor de rechten van slachtoffers van verkrachting.
Teken de petitie

The Gap Is Mine!