NL - FR
een initiatief van

Je verhaal

Toen ik in het middelbaar zat hadden mijn ouders iedere dag ruzie. iedere morgen vertrok ik naar school en zei mama 'als ge straks terugkomt dan ben ik voorgoed weg' maar iedere dag was ze teruggekomen. In 2010 gingen ze scheiden. Ik spijbelde dagelijks omdat ik dit niet aankon. 19 april 2010 nam ik de 302 van Maaseik naar geel. Ik stapte af in geel. Daar kwam een man naar
Mij toe en sleurde mij mee van de bus af naar een appartement. Ik herinner me nog goed een groep jongeren die me aankeken en niks deden. Daar ben ik dan verkracht. Ik schreeuwde stop help maar niks. Het enige was 'gij zijt nog maagd, hier nu zijt ge ervanaf' de ergste woorden uit mijn leven.

Terug naar overzicht
News
Vandaag worden er in ons land weer 100 vrouwen verkracht...
22 / 6 /2015

Ik zwijg niet meer
In België startte op 25 november 2013 een actie die zich specifiek tegen verkrachting van vrouwen richt.

Om de overheid tot actie aan te sporen roept de Vrouwenraad vrouwen op niet langer te zwijgen. Duizenden slachtoffers mogen niet in de kou blijven staan. En de daders moeten gestraft worden. 
[-]  Bent u een slachtoffer, laat dan van u horen. Dien klacht in bij de politie en doe uw verhaal anoniem via ikzwijgnietmeer.be. Want elke dag worden in ons land weer 100 vrouwen verkracht. En slechts 10 van hen dienen klacht in. 
[-]  Wilt u dit onrecht mee bestrijden, steun dan deze Belgische campagne voor een betere opvang, een goede begeleiding en meer respect voor de rechten van slachtoffers van verkrachting.
Teken de petitie

The Gap Is Mine!