NL - FR
een initiatief van

Je verhaal

Na een avondje doorzakken met vrienden en vriendinnen stapte ik alleen naar huis. Op mijn terugweg is het gebeurd. Drie jonge kerels hebben mij toen één voor één verkracht. Nadien hebben ze mij ter plekke half bewusteloos laten liggen. Via mijn GSM kon ik mijn beste vriendin op de hoogte brengen. Zij is onmiddellijk gekomen en heeft de politie gebeld. Deze zijn ter plekke gekomen en vroegen wat er gebeurd was. Met horten en stoten heb ik mijn verhaal verteld. de politie zei me dat ik om problemen vroeg als ik na een avondje, met een glaasje teveel op, uitdagend gekleed (een rokje met een topje - het was immers volop zomer), en bovendien dan nog alleen om problemen vroeg. Daar sta je dan. Je moet dan beslissen of je wel een klacht wil indienen want het is wel een zware beschuldiging. Ik verzeker je onmiddellijk de schuld bij jezelf legt. Een paar weken later als je allees nog eens ovelopen hebt en toch klacht wil indienen krijg je te horen: hoe ga je dat bewijzen? Er kunnen geen dna-stalen meer genomen worden. Dan begint er een strijd die nu al vier jaar duurt! Om meer dan moedeloos van te worden.

Terug naar overzicht
News
Vandaag worden er in ons land weer 100 vrouwen verkracht...
22 / 6 /2015

Ik zwijg niet meer
In België startte op 25 november 2013 een actie die zich specifiek tegen verkrachting van vrouwen richt.

Om de overheid tot actie aan te sporen roept de Vrouwenraad vrouwen op niet langer te zwijgen. Duizenden slachtoffers mogen niet in de kou blijven staan. En de daders moeten gestraft worden. 
[-]  Bent u een slachtoffer, laat dan van u horen. Dien klacht in bij de politie en doe uw verhaal anoniem via ikzwijgnietmeer.be. Want elke dag worden in ons land weer 100 vrouwen verkracht. En slechts 10 van hen dienen klacht in. 
[-]  Wilt u dit onrecht mee bestrijden, steun dan deze Belgische campagne voor een betere opvang, een goede begeleiding en meer respect voor de rechten van slachtoffers van verkrachting.
Teken de petitie

The Gap Is Mine!